X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Instituțiile cel mai des sesizate de deputați în 2016

5 ian. 2017,, 10:24   Politică
2849 1

Guvernul, prim-ministrul și Ministerul Afacerilor Interne au fost autoritățile cel mai des sesizate de către deputați în anul 2016, comunică NOI.md.


Raportul de activitate al Legislativului pentru sesiunea precedentă arată că pe adresa Guvernului și Cancelariei de Stat au fost înaintate 16 demersuri, pe numele premierului au fost înaintate 13, iar către Ministerul de Interne – opt. În clasament urmează Ministerul Educației și Ministerul Transporturilor, care au fost sesizate de cîte șapte ori de către deputați, iar Procuratura Generală a fost sesizată de cinci ori.

Cei mai activi la capitolul sesizării organelor de stat au fost deputații socialiști – 39 de demersuri, urmați de cei liberal-democrați – 27 de demersuri, și comuniști – 22 de demersuri. Ceva mai pasivi au fost deputații PD și PL, care au depus cîte nouă și, respectiv, două demersuri. Parlamentarii neafiliați au adresat trei interpelări și întrebări.

În total, instituțiile sesizate au răspuns la 17 interpelări și 80 de întrebări, mai arată datele furnizate de Legislativ.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?