Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Parcul „Valea Morilor” va fi monitorizat video (FOTO)

4 ian. 2017,, 17:13   Capitala
3455 0

Primăria Municipiului Chişinău informează despre darea în exploatare a sistemului de supraveghere video și control acces automat în Parcul „Valea Morilor”, proiect realizat de Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Primăriei.

Sistemul de supraveghere video este unul performant, dotat cu 16 camere video amplasate pe perimetrul parcului și 2 bariere de limitare a accesului pentru autovehicule. Două dintre camerele video sînt de rezoluție înaltă, setate în regim de patrulare automată pentru monitorizarea ariei lacului, dar și a zonelor pietonale.

Prezent la eveniment, viceprimarul municipiului Chișinău Nistor Grozavu a menționat că sistemul de monitorizare video, care costă 480 de mii de lei, este argumentat și va fi recuperat în termen scurt, datorită faptului că va fi prevenită vandalizarea bunurilor din parc.

Potrivit lui Eliferii Haruța, directorul asociației menționate, perimetrul parcului și a lacului „Valea Morilor” va fi supravegheat non-stop din centrul de monitorizare de către angajații întreprinderii. Toată informația va fi stocată pe un server, la care ulterior va avea acces în regim on-line și poliția capitalei, pentru a putea interveni mai operativ în caz de comitere a actelor de vandalism și încălcare a ordinii publice.

Menționăm că sistemul de supraveghere video și control acces automat din Parcul „Valea Morilor” are o acoperire de 95 la sută din aria parcului și a fost instalat pentru asigurarea securității cetățenilor în timpul odihnei, dar și în vederea prevenirii vandalizării mobilierului urban din parc. Totodată, monitorizarea are drept scop limitarea accesului pentru autovehicule și supravegherea lacului de către angajații stației de salvare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?