X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

21 de fotbaliști din Moldova se pregătesc pentru un turneu din Rusia

4 ian. 2017,, 14:00   Sport
3930 0

În ciclul pregătitor pentru Turneul internațional de fotbal „Memorialul Granatkin” vor fi implicați 21 de fotbaliști.

Lotul jucătorilor care vor pleca la concursul de la Sankt-Petersburg a fost anunțat astăzi, 4 ianuarie, de către antrenorul principal al selecționatei de juniori „Under-19” a Moldovei, Oleg Fistican, relatează NOI.md.

În lotul jucătorilor, publicat de Serviciul de presă al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), prevalează discipolii școlii „Zimbru” din capitală. Astfel, jucătorii echipei de „zimbri” Denis Furtună, Ion Angeluța și Dan Garbuz vor juca în apărare, însoțiți de tinerii jucători de la „Sheriff” Igor Chiperi, Vadim Dijinari, Vladislav Boico și Evgheni Berko, precum și legionarul moldovean Maxim Cojocaru, care evoluează pentru clubul spaniol „Fundacio P. CE. Jupiter C”.

Cinci mijlocași invitați în selecționata de juniori, reprezintă cele mai importante echipe de la Chișinău și Tiraspol. Victor Bogaciuc, Marin Popescu și Radu Scoarță evoluează pentru clubul „Zimbru”, iar Vsevolod Nihaev și Andrei Stupak – pentru „Sheriff”. Majoritatea atacanților fac parte din clubul „Zimbru”. Printre ei se numără: Ion Postica, Oleg Martin, Nichita Iurașco și Vitalie Damașcanu. „Găgăuzia-Oguzsport” l-a delegat în selecționată pe atacantul Andrei Calac, iar școala de fotbal „Buiucani” – pe Ion Mămăliga.

În final, locul în poartă va fi împărțit de către Vladislav Lihaev de la clubul „Sheriff” și Victor Straistari din echipa „Real-Succes” din capitală.

Jucătorii selecționatei de juniori U-19 a Moldovei, sub comanda lui Oleg Fistican, se vor afla în cantonament de pregătire la Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă pînă la 7 ianuarie, după care vor pleca la Sankt-Petersburg pentru a participa la Turneul internațional de fotbal printre selecționatele de juniori „Memorialul Granatkin”. În prima etapă ei urmează să joace cu adversarii din Iran, Slovenia și echipa orașului Sankt-Petersburg. Meciul cu slovenii este preconizat pentru 9 ianuarie, cel cu echipa orașului Sankt Petersburg – pentru 11 ianuarie, pe 13 ianuarie ei vor juca cu Iranul.

Precizăm că „Memorialul Granatkin” se va desfășura pentru a 29-a oară în memoria primului vicepreședinte al FIFA Valeri Granatkin. La turneu participă 16 echipe, divizate în patru grupe. În sferturile de finală se vor califica echipele de pe primele două locuri din grupe. Etapa eliminatorie va începe pe 14 ianuarie. Campionul în exercițiu al turneului este naționala de juniori a Sloveniei. Fotbaliștii moldoveni participă la turneu din anul 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?