X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Experții estimează o majorare a tarifelor la energia electrică și gazele naturale

4 ian. 2017,, 11:02   Economie
5293 3

În 2017 vom avea o majorare a tarifelor la energia electrică și gazele naturale cu circa 10%, estimează experții economici IDIS „Viitorul” Veaceslav Ioniță și Victor Parlicov, citați de NOI.md.


Victor Parlicov este de părere că principala problemă din 2017 rămîne furtul miliardului. Potrivit lui, guvernarea va întreprinde anumite acțiuni care să dea bine cetățeanului, de aceea nu este clară soarta reformelor.

„În 2017 vom avea o majorare a tarifelor la energia electrică și gaze naturale cu circa 10%, ca urmare a includerii în tarif a devierilor financiare. La gazele naturale se adaugă și scumpirea petrolului la bursele internaționale. Singura noutate bună a anului ar fi o înviorare economică la nivel mic”, a relatat Parlicov în cadrul emisiunii ”60 de minute de realism economic”.
În opinia expertului, orice acțiune pe care ar întreprinde-o guvernarea pentru a impulsiona economia nu va avea efecte. „Mai degrabă autoritățile vor încerca să facă echilibristică, să nu deranjeze partenerii de dezvoltare și să furnizeze noutăți pozitive populației, însă riscul anului 2017 este să cadă în dizgrația partenerilor de dezvoltare”, a comentat Victor Parlicov.

Experții au mai remarcat că anul 2017 va totuși mai bun din punct de vedere economic față de 2016. În opinia lor, principalele ramuri care vor fi în ascensiune sînt: agricultura, comerțul și investițiile.

„Comerțul va crește pe fundalul scoaterii acestuia din întuneric în condițiile în care impozitul va fi de 1% din cifra de afaceri. Agricultura se va dezvolta ca urmare a prestației mai bune a agricultorilor, suportului din partea statului și asistenței externe. În ceea ce privește investițiile, acestea ar putea crește după restabilirea încrederii partenerilor externi. Avem exemplul anului 2014, cînd statul era un puternic jucător în construcții și a făcut investiții în reabilitarea școlilor, grădinițelor, construcția apeductelor și drumurilor locale”, a explicat Veaceslav Ioniță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?