X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sandu, Năstase și Usatîi, despre retragerea cetățeniei lui Băsescu

4 ian. 2017,, 10:20   Politică
36762 43

Decizia președintelui Igor Dodon de a-i retrage cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României Traian Băsescu a stîrnit un val de reacții în rîndul politicienilor de la Chișinău, notează NOI.md.


În opinia conducătoarei PAS, Maia Sandu, prin acest gest președintele încearcă să manipuleze societatea cu „teme false și probleme inventate”.

„Steagul UE, limba de pe site-ul Președinției, cetățenia fostului președinte al României – astea constituie prioritățile lui Dodon și de astfel de subiecte «urgente» va fi preocupat în următorii ani. Problemele noastre reale nu au nicio importanță pentru Dodon”, a comentat Maia Sandu.

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat la rîndul său că șeful statului s-a grăbit cu această decizie, întrucît era evident că potențialul proiect politic al lui Traian Băsescu în Republica Moldova urma să eșueze și fără intervenția președintelui.

„Cred că Igor Nicolaevici trebuia să-l mai lase pe Băsescu în pace, el avea să mai "croiască" electoratul lui Plahotniuc și al lui Ghimpu. Mai mult decît atît, cu un luptător serios, cu un luptător tare este bine să lupți. S-a grăbit Igor Dodon. Retragerea cetățeniei lui Băsescu îi consolidează pe toți cei de dreapta. Așa oamenii ar fi văzut în cîțiva ani că niciun fel de unire cu România nu va fi. Dar acum vor face victimă din Băsescu”, a precizat Usatîi.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a remarcat că prin astfel de acțiuni președintele scindează țara și cetățenii ei, „antrenîndu-se în jocuri pseudo-geopolitice”.

„În loc să se adreseze instituțiilor internaționale de investigație cu solicitarea de a interveni și a aduce miliardele furate acasă, în loc să ceară alegeri anticipate pentru a schimba o putere compromisă iremediabil, acesta și-a făcut de lucru și a semnat un decret de retragere a cetățeniei moldovenești fostului președinte al României. Motivarea gestului lui nesăbuit și inoportun este pe cît de ridicolă, pe atît de gravă”, a comentat Năstase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?