X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Au fost puse în circulație noi ecusoane la inspecția tehnică periodică

4 ian. 2017,, 10:30   Ştiri Auto
6686 1

În Moldova, pe 1 ianuarie 2017 au fost puse în circulație ecusoane de tip nou la inspecția tehnică periodică a autovehiculelor, comunică NOI.md.


După cum au comunicat anterior reprezentanţii Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi cei ai Întreprinderii de Stat „Registru”, ecusonul de tip nou reprezintă un autocolant confecţionat din material autoadeziv, protejat cu elemente de securitate avansate și nu poate fi utilizat după dezlipire. Acesta va fi aplicat pe plăcile de înmatriculare în față și în spate, realizate după standardul european SM 122:2014, care au spații special prevăzute în acest scop.

În cazul autoturismelor cu numerele de înmatriculare de tip vechi, ecusonul va fi plasat pe parbriz. Pentru motociclete, mopeduri, mototriciclete, cvadricicluri, remorci şi semiremorci se va elibera un singur ecuson, care la fel se va aplica în locul stabilit pe placa de înmatriculare. În alte cazuri – se va aplica pe Raportul de inspecţie tehnică periodică conform procedurii existente.

Eliberarea ecusonului de tip nou constituie o soluţie complexă de nouă generaţie, care va asigura un înalt grad de securitate la utilizarea metodelor perfecţionate de protecţie.

Implementarea ecusonului de tip nou nu va duce la majorarea tarifelor existente pentru staţiile de testare. Mai mult, pentru unele categorii de vehicule tarifele vor scădea cu 50%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?