Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

În Moldova s-a scumpit vinieta pe termen lung

4 ian. 2017,, 09:35   Ştiri Auto
11632 0

În Moldova s-a scumpit vinieta pe termen lung pe care urmează să o procure posesorii de automobile cu numere de înmatriculare străine aflate pe teritoriul ei un timp îndelungat, relatează NOI.md.


Majorarea, începînd cu 1 ianuarie 2017, a taxei pentru folosirea drumurilor de către automobilele cu numere de înmatriculare străine, aflate pe teritoriul ei, este prevăzută de amendamentele la Codul fiscal adoptate anterior de Parlament, publicate în Monitorul oficial și intrate în vigoare la începutul acestui an.

Potrivit lor, prețul vinietei pe 7 și 15 zile a fost menținut la nivelul de 4 și 8 euro, cel al vinietei pe 30 de zile – a fost majorat de la 14 la 16 euro, pe 90 de zile – de la 30 la 45 de euro, pe 180 de zile – de la 50 la 85 de euro.

Prețul vinietei pe un termen de peste 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive a fost stabilit la nivelul de 180 de euro, care urmează să fie achitate pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile, inclusiv cele incomplete, ce urmează după primele 180 de zile.

Modificările au fost introduse la inițiativa Ministerului Finanțelor pentru asigurarea principiilor echității fiscale între proprietarii automobilelor înregistrate și neînregistrate în Moldova.

Ministerul menționează că, deoarece sumele încasate de pe urma achitării vinietelor sînt canalizate pentru întreținerea drumurilor naționale este evident că mijloacele de transport neînregistrate în țara noastră trebuie să aibă, cel puțin, aceeași contribuție ca și cele înmatriculate în Moldova. Această măsură va mai permite acumularea unor surse financiare suplimentare în buget.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?