X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Se anunță proteste de amploare la Chișinău

3 ian. 2017,, 14:40   Societate
17440 9

Profesorii din Republica Moldova anunță proteste de amploare în fața Guvernului și Parlamentului în perioada 17-20 ianuarie, informează NOI.md.


Decizia a fost luată de Consiliului general al Federației Sindicale a Educației și Științei, iar motivul protestelor nu este altul decît salariile mici, care din 2014 nu s-au modificat.

Potrivit sindicaliștilor, situația social-economică a membrilor de sindicat din ramura educației este într-un declin continuu, fiind cauzată de salarizarea insuficientă, care nu a fost schimbată din anul 2014 și majorarea vertiginoasă a prețurilor la produse, medicamente și servicii.

În acest sens, sindicaliștii cer majorarea salariului de funcție al personalului didactic și științifico-didactic cu 50%, începînd cu 1 ianuarie 2017.

Totodată, aceștia cer majorarea indemnizațiilor unice acordate tinerilor specialiști din ramură la plasarea în cîmpul muncii – pînă la 50 mii lei (studii medii speciale) și, respectiv, 70 mii lei (studii superioare).
De asemenea, sindicaliștii cer autorităților recalcularea anuală, necondiționată, a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în cîmpul muncii și majorarea cuantumului burselor de studii cu 20%, începînd cu 1 ianuarie 2017.

Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova are circa 120 mii membri de sindicat și este membru al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?