X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Parlamentul trage linia: cît de eficient a lucrat în sesiunea de toamnă

3 ian. 2017,, 13:55   Politică
2907 4

Conducerea Parlamentului a făcut bilanțul procesului legislativ pentru sesiunea de toamnă-iarnă 2016, comunică NOI.md.


Conform datelor prezentate, deputații au adoptat 98 de acte legislative și au aprobat în prima lectură 93. Dintre acestea, 76 au constituit proiecte de legi, iar 22 au fost hotărîri.

Dintre cele 76 de legi adoptate, 74 au fost legi organice, una a fost constituțională și una ordinară. Printre proiectele adoptate s-au regăsit legi de bază, legi pentru modificare și completare, legi pentru ratificări. Totodată, din cele 22 de hotărîri aprobate de Legislativ, 10 au fost decizii de numire sau eliberare din funcții, 10 decizii au fost de bază, iar două de modificare și completare.

Printre proiectele adoptate cu impact major asupra societății se regăsesc reforma sistemului de pensii, care prevede majorarea vîrstei de pensionare pînă la 63 de ani atît pentru femei, cît și pentru bărbați; proiectul privind convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență acordate celor trei bănci falimentare; Acordul de împrumut cu Fondul Monetar Internațional; proiectul de modificare a Constituției în partea ce se referă la numirea procurorului general.

Menționăm că sesiunea de toamnă a Parlamentului a început pe 23 septembrie și s-a încheiat pe 23 decembrie 2016. Deputații urmează să revină din vacanță pe 16 ianuarie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?