Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Dodon spune ce riscă Parlamentul dacă va încerca să-l demită

30 dec. 2016,, 10:41   Politică
24786 29

Șeful statului, Igor Dodon, susține că avertizările unor reprezentanții ai coaliției de guvernare cu privire la suspendarea lui din funcție sînt încercări de presiune care nu vor da rezultate, comunică NOI.md.


Dodon se arată convins că situațiile conflictuale în relația sa cu Parlamentul și Guvernul sînt inevitabile, dar afirmă că, în cazul în care guvernarea va insista pe demisia lui, va avea și ea de suferit.

„Este evident că vor fi situații tensionate, eu nu sînt de acord cu multe lucruri lansate de această guvernare, vor fi discuții, abordări diferite. În ceea ce ține de încercarea unor deputați de a mă demite, le spun că președintele țării ales de popor și poate fi demis doar de popor, încercarea de a ne speria cu procedura de impeachment nu merge”, a explicat Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV.

Potrivit șefului statutului, în eventualitatea organizării unui referendum cu privire la demisia lui, și Parlamentul riscă să fie dizolvat. „Eu chiar vreau să văd reacția lor după ce nu voi accepta multe legi de-ale lor sau după ce voi iniția demiterea procurorului general, sau nu voi accepta un premier propus de majoritate. Vreau să văd cum ei vor merge la impeachment. Doriți acest lucru? Haideți! Însă să fiți conștienți de faptul că paralel va fi și un alt referendum de modificare a Constituției sau de dizolvare a Parlamentului”, a remarcat Dodon.

Igor Dodon s-a referit și la reacția recentă a guvernării la propunerea sa de a anula legea privind convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență. Oficialul a menționat că va avea în următoarele zile discuții cu reprezentanții FMI, pentru a încerca să-i convingă de necesitatea abrogării acelei legi.

„Această inițiativă a mea trebuie examinată și votată. O vor susține sau nu? Ne mai trebuie 27 de voturi. Sînt dispus să am întrevederi cu deputații altor fracțiuni pentru a le explica scopul acestei legi”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?