Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Lavrov speră că și SUA se vor ralia acordurilor cu privire la Siria

30 dec. 2016,, 00:00   Externe
2482 1

Ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, și-a exprimat joi speranța că la acordurile cu privire la reglementarea situației din Siria se va ralia Egiptul, apoi, în etapele următoare, Arabia Saudită, Qatarul, Iordania și Irakul.


De asemenea, Lavrov și-a exprimat speranța că și SUA, în timpul președinției lui Donald Trump, se vor ralia acestor eforturi, informează agenția de presă TASS.

"Ținând cont de toate aceste consultări, începem, împreună cu turcii și iranienii, să pregătim reuniunea de la Astana. Dat fiind importanța extinderii numărului de țări-garante, intenționăm să-i invităm chiar de la această etapă pe colegii noștri egipteni să se ralieze acestor acorduri", a spus Lavrov, precizând că joi această problemă a fost discutată de Putin în timpul unei convorbiri telefonice cu președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi.

"Pe viitor, în cadrul altor etape, ar trebui implicate și alte țări-cheie care au influență asupra celor ce se întâmplă în Siria: este vorba de Arabia Saudită, Qatar, Irak, Iordania", a declarat șeful diplomației ruse, adăugând că va fi invitat și un reprezentant al ONU, ceea ce va permite "asigurarea continuității procesului politic".

"Aș vrea să-mi exprim speranța că atunci când Administrația lui Donald Trump își va prelua obligațiile, și ea se va ralia la aceste eforturi, privind reglementarea pașnică a situației din Siria, pentru ca noi să lucrăm împreună și în mod colectiv în aceeași direcție", a mai spus ministrul de externe al Rusiei.

Lavrov a subliniat, de asemenea, că procesul demarat de Rusia și Turcia, cu sprijinul Iranului, în vederea reglementării situației din Siria, a fost salutat de actualul secretar general al ONU, Ban Ki-moon, dar și de noul secretar general, care va prelua această funcție după Anul Nou, Antonio Gutteres.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?