X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un nou concept farmaceutic pe piața din Moldova, lansat de ”Farmacia Familiei” ©

29 dec. 2016,, 15:00   Societate
9090 0

Un nou concept farmaceutic vine pe piața Republicii Moldova. Inovația cu care vine „Farmacia Familiei” pe piața autohtonă este menită să economisească timpul destinat căutării produselor necesare și să permită clienților să beneficieze nu doar de consultanță în domeniul farmaceutic, dar și în domeniile parafarmaceutice. Acesta va fi implementat în noua farmacie deschisă în centrul capitalei, pe bulevardul Ștefan cel Mare, 148.

„Această farmacie are pentru noi o semnificație dublă, deoarece în anul 2005 aici a fost deschisă prima farmacie a rețelei și astăzi, după renovare, devine a 160-a farmacie”, a declarat în cadrul evenimentului de deschidere directorul rețelei „Farmacia Familiei”, Oleg Teterea.

Potrivit acestuia, aici a fost deschisă și una dintre primele farmacii din municipiul Chișinău. „Primele informații referitor la edificiu datează din anii 1830. Până în anii 1870, a activat ca și seminar teologic. În anul 1874 se reconstruiește și devine hotelul „Suisse”. După război, clădirea se renovează și în arhivă apar primele informații cu referire la activitatea farmaceutică, datate în 1948.”

Un nou concept farmaceutic pe piața Republicii Moldova. „Farmacia Familiei” a redeschis prima filială

Directorul filialei recent deschise a rețelei „Farmacia Familiei”, Cleopatra Birdîghin, a oferit în cadrul evenimentului de lansare mai multe detalii despre noul concept farmaceutic, inspirat din practicile europene: „În cadrul acestei farmacii este creat un „laborator al frumuseții”: va funcționa un centru de testare dermatologică și un spațiu special dedicat testării produselor cosmetice. La dispoziția consumatorilor vor sta doi specialiști care vor efectua testarea gratuit și vor recomanda produsele potrivite pentru fiecare.

Un nou concept farmaceutic pe piața Republicii Moldova. „Farmacia Familiei” a redeschis prima filială

La capitolul optică, în cadrul noii farmacii, de asemenea, vom pune accent pe consultanță profesionistă și testare oftalmologică pentru clienți. Aici oferim o gamă largă de ochelari, dar și produse complementare la prețuri accesibile. Pe rafturi găsim și produse ale brandurilor cu renume pe piața internațională.

Un nou concept farmaceutic pe piața Republicii Moldova. „Farmacia Familiei” a redeschis prima filială

Tot aici avem și un departament special creat produselor destinate copiilor.

Un nou concept farmaceutic pe piața Republicii Moldova. „Farmacia Familiei” a redeschis prima filială

Nu în cele din urmă, vreau să menționez că vom organiza diverse degustații de produse precum ceaiuri, fructe uscate, produse necesare consumului zilnic pentru asigurarea volumului necesar de vitamine și minerale. Unul dintre scopurile noastre este de a contribui la crearea unei societăți sănătoase, prin prevenirea bolilor și oferirea informațiilor necesare în acest sens.

Și în această filială vom oferi serviciile gratuite de măsurare a tensiunii arteriale, a nivelului glicemiei în sânge, de măsurare a greutății.”

Un nou concept farmaceutic pe piața Republicii Moldova. „Farmacia Familiei” a redeschis prima filială

Prezent la evenimentul de deschidere, Victor Rotaru, șeful reprezentanței „Abbot” în Republica Moldova, a declarat că repartizarea produselor în cadrul farmaciei pe diverse departamente ușurează alegerea consumatorului și îi oferă posibilitatea de a se informa despre produsele procurate: „Aș vrea să felicit rețeaua de farmacii „Farmacia Familiei” și compania „Dita EstFarm” pentru redeschiderea unei farmacii de referință pentru municipiul Chișinău. Este foarte plăcut amenajată, în sensul în care medicamentele și produsele cosmetice pot fi găsite cu ușurință de către consumator. În calitate de reprezentant al unei companii farmaceutice mondiale, aș vrea să menționez că în cadrul „Farmaciei Familia” se respectă rigorile de calitate a produsului pe întregul drum parcurs de la producător până la consumator, de la import până la distribuție și comercializare.”

Lucia Gudima, marketing manager al reprezentanței Berlin-Chemie/Menarini în Republica Moldova, a declarat despre noul concept că „este unul absolut inedit. Dacă să ne uităm per ansamblu, pot spune că este o bijuterie pentru rețeaua Farmaciei Familiei și pentru consumatori prin arhitectura sa, departamentele create și organizarea produselor în cadrul secțiilor: medicamente, cosmetice, dermato-cosmetice, departamentul pentru copii, optica și altele. Sunt bine organizate și comode pentru satisfacerea necesităților consumatorilor.”

„Acesta este și un concept al farmaciei viitorului”, declară Lucia Gudima.

Un nou concept farmaceutic pe piața Republicii Moldova. „Farmacia Familiei” a redeschis prima filială

Veaceslav Cebotari, fondatorul grupului CWI Meridian Holding, proprietarul grupului Alpha Development, care a efectuat lucrările de restaurare a farmaciei spune că „atunci când a fost reconstruită această farmacie s-a pus accent pe păstrarea tradițiilor. Farmacia Familiei, ca și companie, acordă o mare atenție tradițiilor nu doar în domeniul farmaceutic, dar și în tot ceea ce face. Pentru mine, este un proiect curajos. Ceea ce vedeți astăzi este un rezultat al muncii de peste un an. Din câte cunosc, nu avem alte astfel de farmacii, deocamdată. De ce zic „deocamdată”, pentru că sunt convins că „Farmacia Familiei” va păstra această tradiție de restaurare a lucrurilor frumoase.”

„La nivel de grija față de consumator, „Farmacia Familiei” este în top. Cu referire la poziționarea produselor, zonarea este reușită și oferă comoditate consumatorului. Este mult mai plăcut când lucrurile stau comod, iar amplasarea este utilă”, mai declară Veaceslav Cebotari.

Rețeaua de farmacii „Farmacia Familiei” a fost fondată în anul 2005 de către compania Dita EstFarm, importator și distribuitor de medicamente și dispozitive medicale. Astăzi în cadrul rețelei de farmacii activează aproximativ o mie de angajați.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?