Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Detalii, în premieră, despre viaţa lui Plahotniuc

29 dec. 2016,, 11:00   Politică
25968 24

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi-a publicat biografia pe blogul său.

Politicianul a dezvăluit informaţii despre viaţa şi activitatea sa, despre care presa nu a mai scris până acum. Liderul democrat a povestit despre copilărie, despre anii de studenţie, dar şi cum a reuşit să ajungă un om de afaceri de succes. Totodată, Vlad Plahotniuc a făcut publice, în premieră, poze din arhiva sa personală.

Vlad Plahotniuc s-a născut în satul Pitușca, raionul Călărași, dar când avea doar trei luni părinţii lui s-au mutat în satul Grozești, Nisporeni. Liderul PDM povesteşte că încă de când era mic dormea puţin şi lucra mult. Potrivit politicianului, din școală a deprins spiritul competitiv și dorința de a face mai mult decât i se cerea.

Nu învăța pentru note și laude, ci pentru a înțelege cât mai multe lucruri pe care să le poată valorifica ulterior. A participat la mai multe olimpiade unde mereu ocupa locuri de frunte. În postarea sa de pe blog, Vlad Plahotniuc a povestit şi despre pasiunile sale. Politicianul a frecventat şase ani școala de muzică şi a practicat diverse genuri de sport. Halterele i-au adus însă cea mai mare satisfacţie. În acea perioadă a reuşit să se claseze pe locul doi la Campionatul republican pentru juniori. A crescut într-o familie cu şase copii, iar părinţii nu aveau timp pentru a-i răsfăţa. Liderul Partidului Democrat a mers la studii la Politehnică, iar după armată şi-a îndeplinit visul de a învăţa la drept.

Plahotniuc mai povesteşte că a făcut primii bani din activități de comerț și servicii în piețele din Belgrad și Macedonia. Ulterior, a dezvăluit că a încercat și afacerea cu săli video, pe care o practicau mulți moldoveni în anii 90. A urmat prima afacere serioasă - o tipografie unde erau imprimate etichete pentru mai multe vinării din Moldova și de peste hotare.

De asemenea, a administrat afaceri în România, dar şi în Italia, unde a gestionat o companie de construcţii cu 300 de muncitori. În aceeaşi perioadă a dezvoltat filiala Petrom din Moldova, care este unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat. Au urmat afaceri în turism, media, imobiliare. Vlad Plahotniuc a intrat în politică în 2010, dar recunoaşte că s-a implicat în acest domeniu mult mai devreme.

În 2007-2009 a sprijinit în repetate rânduri mai mulți lideri ai opoziției de atunci. A făcut-o pentru că-şi dorea ca Republica Moldova să nu mai fie o țară cu o doctrină comunistă.

La alegerile parlamentare din 2010 a candidat pe listele Partidului Democrat, iar recent a fost ales preşedinte al PDM. Politicianul îşi propune ca partidul să devină un model de funcționare democratică, o formaţiune care să-i reprezinte pe cât mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova. Plahotniuc spune că ambiţia sa este de a tranforma ţara noastră într-un stat normal, în care oamenii să îmbătrânească în condiţii decente.

Preşedintele PDM a declarat că până acum i-a reuşit să ducă până la capăt toate proiectele începute, indiferent de obstacole.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?