Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Epureanu și echipa sa au devenit „campioni de iarnă” ai Turciei

26 dec. 2016,, 11:30   Sport
2627 0

Clubul „Istanbul Başakşehir”, pentru care joacă căpitanul naționalei Moldovei Alexandru Epureanu, a plecat în pauza de iarnă în calitate de lider al Campionatului Turciei de fotbal, relatează NOI.md.

Pentru prima dată în istoria sa de 26 de ani, echipa din Istanbul a cîștigat titlul simbolic de „campion de iarnă al Turciei” după ce au jucat în runda a 16-a a meciului la egalitate cu clubul „Adanaspor” (1:1). Căpitanul echipei naționale Moldovei, fundașul Alexandru Epureanu a jucat întregul meci în tricoul „Istanbul Başakşehir” și a obținut în minutul al 10-lea cartonașul galben. Echipa lui ar putea să cîștige, deoarece apărătorul „Istanbul Başakşehir” Joseph Attam a lovit în poarta rivalilor în minutul 43. Dar, la începutul reprizei a doua, atacantul „Adanaspor” Magaye Gueye a egalat scorul, prin urmare oaspeții au plecat acasă doar un singur punct.

Astfel, clubul „Istanbul Başakşehir și-a menținut poziția de lider în clasamentul Campionatului Turciei de fotbal, acumulînd în urma a 16 runde 36 de puncte. În acest sezon echipa lui Alexandru Epureanu a obținut 10 victorii, de șase ori a jucat în remiză și nu a suferit nicio înfrîngere. „Beşiktaş” care ocupă poziția a doua cedează în fața „Istanbul Başakşehir” un singur punct. Pe locul 3 în topul liderilor se află „Galatasaray”, avînd cu cinci puncte mai puțin.

Precizăm că Alexandru Epureanu, în vîrstă de 30 de ani, s-a transferat la clubul „Istanbul Başakşehir” în 2014. El este discipolul școlii de fotbal „Zimbru” din Chișinău și a jucat pentru echipa de seniori. De asemenea, el a evoluat pentru „Sheriff”, precum și pentru cîteva cluburi din Rusia – „Dinamo”, FC „Moskva”, „Krîlia Sovetov” și „Anji”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?