Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernul a redistribuit mijloacele Fondului rutier

26 dec. 2016,, 10:10   Societate
2659 0

Guvernul a aprobat unele modificări în Programul repartizării mijloacelor Fondului rutier pentru anul 2016, în vederea redistribuirii sumei totale de 1 miliard de lei, transmite NOI.md.


Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a menționat că documentul original a fost elaborat în conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul curent și modificările ulterioare, și prevede alocarea sumei de 1 miliard de lei pentru finanțarea lucrărilor de reparație și întreținere a drumurilor și a altor obiective.

Se planifica ca aproximativ 1,2 milioane de lei din suma totală a Fondului rutier să fie alocați pentru achiziționarea tehnicii și utilajului necesar pentru laboratorul ÎS "Administrația de Stat a Drumurilor", precum și dezvoltarea de software pentru colectarea taxelor din vînzarea vinietelor. După analiza propunerilor prezentate pentru licitație, s-a decis anularea achiziționării ambelor obiecte.

Mijloacele respective au fost excluse din cheltuieli și realocate pentru alte scopuri. În plus, în 2016 a apărut necesitatea de a majora suma mijloacelor pentru asigurarea securității circulației rutiere (marcaje, parapete metalice, înlocuirea și repararea semnelor rutiere), precum și pentru lucrările de întreținere și renovare a drumurilor de acces la obiecte sociale și culturale, lansate în 2014-2015 și finalizate în anul 2016.

Prin urmare, s-a propus ca suma cheltuielilor Fondului rutier în 2016 privind siguranța rutieră să fie majorată cu 13 milioane de lei – de la 40 de milioane la 53 de milioane de lei. Astfel, pentru renovarea și întreținerea drumurilor în 2016 se vor cheltui 984,7 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?