X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Primăria a plătit o sumă URIAȘĂ pentru reparația a 17 ascensoare

23 dec. 2016,, 10:21   Capitala
3680 2

Pe parcursul anului 2016, Primăria Chişinău a valorificat circa 7 milioane de lei pentru schimbarea sau modernizarea lifturilor din blocurile locative din capitală, transmite NOI.md.

Potrivit instituției, în total, au fost modernizate 17 ascensoare, acest fapt constînd în schimbarea componentelor uzate, a sistemelor de siguranţă, estetizarea sau schimbarea cabinei, reparaţia uşilor sau înlocuirea acestora.

Din sursele financiare alocate din bugetul municipal în anul curent, au fost renovate lifturile din următoarele blocuri de locuinţe: bd. Moscova, 18; str. Nicolae H. Costin, 59; str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, 11; str. Onisifor Ghibu, 2/3; bd. Cuza-Vodă, 14; str. Mioriţa, 5/1; str. Alecu Russo, 61/4; str. Alecu Russo, 24/1; bd. Mircea cel Bătrân, 14/1 şi str. Mihai Sadoveanu, 14.

Aceasta acțiune a stîrnit critici din partea internauților. Președintele Grupului de inițiativă privind demiterea lui Dorin Chirtoacă susține că banii publici nu trebuie cheltuiți pentru îmbunătățirea infrastructurii unor proprietăți private.

„Primăria NU trebuie să umble să vă repare acoperișurile și subsolurile la blocuri, să vă schimbe lifturile, să vă pună termopane și să facă izolare termică la casele voastre private din banii noștri comuni. De ce? Fix din același motiv din care Primăria nu vine să repare sau să termoizoleze casele de tip «la sol». Pentru că nu are de ce să cheltuiască bani publici pentru interese particulare. Oricît ar părea de straniu, dar dacă ești proprietarul unui apartament, asta înseamnă că ai în proprietate și o parte din acoperiș, subsol, rețele termice, scară, fațadă și curte. Da, ele sînt comune (ale tuturor locatarilor), dar nu sînt publice”, susține Chironda.

Potrivit lui, banii trebuie cheltuiți pentru lucrări și amenajări ale spațiilor și bunurilor publice. Chironda mai susține că în unele țări practicile sînd diferite, însă “nicăieri nu sînt practici cînd primăria vine să repare blocul din contul altor orășeni”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?