Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Ceban: Ședința CMC nu poate dura mai mult de o lună (VIDEO)

22 dec. 2016,, 11:45   Capitala
2579 0

Consiliul municipal Chișinău (CMC) tergiversează soluționarea problemelor necesare pentru dezvoltarea infrastructurii orășenești.

Declarația a fost făcută la ședința de astăzi a CMC de către președintele fracțiunii PSRM, Ion Ceban, citat de NOI.md.

Printre cele mai complicate probleme pentru consilieri, în opinia lui Ceban, sînt chestiunile funciare, a căror examinare se lovește de interese personale. „Noi examinăm foarte mult problemele care pot fi soluționate mult mai operativ. Foarte dificil sînt examinate problemele funciare și, dacă unii nu ar face lobby în favoarea propriilor interese, aceste chestiuni ar fi soluționate mult mai rapid”, consideră consilierul.

„Ședința CMC nu poate dura mai mult de o lună, iar agenda nu poate conține peste zece de chestiuni. Noi sîntem obligați să ne încadrăm în acest timp, nu să ne întindem pe cîteva luni. Dacă nu sîntem capabili să le rezolvăm de sine stătător, atunci trebuie să atragem societatea civilă”, a declarat președintele fracțiunii PSRM.

De menționat că CMC încă examinează agenda ședinței care a început pe 24 noiembrie. Documentul conține 40 de chestiuni cu o mulțime de subpuncte. Timp de aproape o lună aleșii locali au examinat 33 de puncte.

Anterior, pe parcursul anului, consilierii au examinat probleme importante timp de trei luni. Astfel, agendele ședințelor care au început pe 11 februarie și 2 iunie au fost epuizate abia pe 26 mai și 2 septembrie, respectiv.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?