X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Miting în susținerea persoanelor suspectate de coruperea alegătorilor

21 dec. 2016,, 16:15   Societate
3556 1

În Comrat astăzi a avut loc un miting în susținerea secretarului Consiliului de observatori al „Teleradio Găgăuzia”, Anatoli Mavrodi, și șefei secției de votare nr. 1/2 din Comrat, Elena Todorova, care au fost reținuți ieri de organele de drept, fiind suspectați de coruperea alegătorilor.

Cîteva zeci de protestatari (în mare parte pensionari) au scandat „Libertate!”, „Jos mîinile de pe Găgăuzia!”, purtînd drapeluri ale Găgăuziei și Republicii Moldova.

Ex-președintele Sovietului suprem de la Comrat (1990-1995) Mihail Kendighilean este convins că în spatele arestărilor se află conducerea Partidului Democrat.

„Anume în perioada guvernării democraților din băncile Moldovei s-a furat miliardul, ei au creat firme intermediare care vînd populației energie electrică și gaze natirale la prețuri ridicate. Cîndva nici o structură de forță de la Chișinău nu putea întreprinde acțiuni fără a le coordona cu bașcanul, însă acum puterea nu poate controla aceste procese”, a declarat Kendighilean.

În opinia lui, în ultimul timp autonomia a fost lispistă de propriile structuri de forță – procuratură, SIS, etc. „Nu trebuie să privim tacit la ceea ce se întîmplă, trebuie de luptat și de protestat”, consideră ex-președintele Sovietului suprem de la Comrat.

Amintim că ieri au fost reținuți Anatoli Mavrodi și Elena Todorova, împotriva cărora doi locuitori ai autonomiei găgăuze au depus mărturii despre implicarea lor în coruperea alegătorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?