X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Timofti: Nu avem de ce să ne cerem scuze de la un regim separatist

21 dec. 2016,, 12:38   Politică
5869 16

Președintele Nicolae Timofti susține că Igor Dodon surprinde tot mai des opinia publică cu afirmații care pot genera o stare de neliniște în societate, comunică NOI.md.

Referindu-se la o declarație recentă a președintelui ales, precum că autoritățile de la Chișinău ar trebui să-și ceară scuze în fața Transnistriei pentru războiul din 1992, Nicolae Timofti a remarcat că o asemenea abordare este inacceptabilă.

„În domeniul politic există subiecte vulnerabile, care nu pot fi tratate categoric și unilateral, iar dacă cineva o face, ar trebui să-și asume și riscul consecințelor. Una dintre afirmațiile sfidătoare la adresa combatanților războiului de pe Nistru, a familiilor care și-au pierdut în lupte tații și feciorii, dar și a autorităților statului este cea cu referire la scuzele pe care «Chișinăul ar trebui să le ceară Transnistriei». Să ne cerem astăzi scuze pentru că nu am cedat, pentru că nu ne-am trădat idealul și am vrut să ne apărăm regimul constituțional?”, a remarcat Timofti cu referire la declarația făcută de Igor Dodon într-un interviu pentru „Russia Today”.

Potrivit lui, opiniile exprimate de Igor Dodon în urma scrutinului din 13 noiembrie au suficiente subtexte pentru a compromite stabilitatea și unitatea națională.

„Este dificil, dar nu imposibil, să fii președintele tuturor cetățenilor, să ții cont de doleanțele lor, dar, în același timp, să nu compromiți actul normativ și Constituția țării, se mai arată în declarația semnată de Timofti. A face politică pentru un partid și a face politică în numele cetățenilor unui stat sînt activități diferite”, a conchis Timofti într-o declarație remisă presei.

Acesta și-a exprimat convingerea că noul șef de stat, indiferent de zona politică din care a fost propulsat în această funcție, va susține procesul de evacuare a armatei ruse de pe teritoriul țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?