X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rețeta succesului de la cei mai buni sportivi ai anului 2016 (VIDEO)

20 dec. 2016,, 13:45   Sport
2862 0

Cei mai buni sportivi ai anului 2016, Alexandru Șpac și Zalina Marghiev, după primirea distincțiilor de la Asociația Presei Sportive din Moldova (APSM) și-au împărtășt impresiile cu echipa de filmare a portalului NOI.md.

Pe halterofilul Alexandru Șpac și aruncătoarea de ciocan Zalina Marghiev îi unește faptul că ambii sînt antrenați de tații lor, cărora sportivii le-au mulțumit în primul rînd. „Primele cuvinte de recunoștință doresc să le adresez antrenorului care m-a adus la acest nivel. Datorită sfaturilor lui am reușit să înregistrez rezultate demne de sportivul anului. În acest sens sîntem în aceeași situație cu Zalina Marghiev – ambii am fost antrenați de tați. Tatăl meu (Leonid Șpac – red.) este maestru al URSS la haltere, anume el m-a adus în sala de sport. Am început cariera la vîrsta de șase ani. Sub bagheta tatălui meu m-am deprins cu antrenamentele regulate, cu alimentația corectă și respectarea strictă a orarului”, a menționat Alexandru Șpac.

La rîndul său, Zalina Marghiev a adresat mulțumiri nu doar tatălui său. „Mă mîndresc nespus cu premiul Asociației Presei Sportive, pentru mine este o mare onoare. Îi mulțumesc tatălui meu (Soslan Marghiev – red.), le mulțumesc familiei, apropiaților și tuturor celor care mă ajută să obțin rezultate în sport. De asemenea, le sînt recunoscătoare Ministerului Tineretului și Sportului, Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Federației de Atletism pentru ajutorul pe care mi-l oferă mie și staffului tehnic”, a menționat sportiva.

Solicitat de reporterul NOI.md, Alexandru Șpac a făcut o comparație a impresiilor pe care le-a avut atunci cînd a obținut un loc premiant la Campionatul Europei și locul cinci la Jocurile Olimpice. „Este destul de complicat de comparat Jocurile Olimpice cu campionatele europene sau mondiale, pentru că sînt competiții de nivel diferit. Se consideră că participarea la Olimpiadă deja este un succes remarcabil, de aceea fiecare sportiv dorește să ajungă la principalele competiții sportive, desfășurate o dată la patru ani”, consideră cel mai bun sportiv al anului 2016 din Moldova.

„Am un sportiv cunoscut din Rusia care de două ori a devenit vicecampion mondial la haltere, dar la Olimpiadă nu a participat. Rezultatele mele au fost mai modeste decît cele arătate de el la Campionatul Mondial, însă eu am reușit să mă calific la Olimpiadă și am ocupat locul cinci. Posibil că unii vor spune că nu trebuie de pus Olimpiada mai presus decît alte competiții internaționale. Însă după olimpiadă am avut emoții mai puternice decît atunci cînd am devenit medaliat la Campionatul Europei. Spre deosebire de Jocurile Olimpice, pe podiumul campionatelor europene sau mondiale poți urca în fiecare an”, a declarat Alexandru Șpac pentru NOI.md.

Cea mai bună sportivă a anului Zalina Marghiev a menționat că anul 2016 a fost de mare succes pentru Moldova. „În istoria atletismului Moldovei acest an a fost unul istoric. În premieră am reușit să ajung în finala Jocurilor Olimpice la aruncatul ciocanului, unde am ocupat locul cinci, iar fratele meu (Serghei Marghiev – red.) s-a plasat pe locul zece. Și asta în pofida condițiilor dificile în care noi împreună cu alți sportivi am fost nevoiți să ne pregătim pentru turneele internaționale”, a subliniat sportiva.

Zalina a adăugat că sportivii sînt ajutați în pregătiri de cel mai puternic stimulent. „Cu părere de rău, noi ne aflăm într-un mare minus față de alții. Nivelul de pregătire în Moldova este net inferior celui din alte țări. Noi nu avem baze necesare de pregătire, nu dispunem de servicii medicale corespunzătoare, de aceea mulți sînt nevoiți să plece din sport. Însă noi avem o puternică dorință interioară de victorie și asta ne menține în formă! Un rol important îl are susținerea din partea familiei, apropiaților, cunoscuților, Guvernului, Comitetului Olimpic și a federației noastre”, a conchis Zalina Marghiev.

Precizăm că Alexandru Șpac a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2016 de către APSM, iar Zalina Marghiev a devenit cea mai bună sportivă a anului. Cel mai bun antrenor a fost numit Soslan Marghiev. Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfășurat în cadrul Galei laureaților APSM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?