X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gala laureaților APSM a desemnat cei mai buni sportivi

20 dec. 2016,, 11:10   Sport
5074 0

Jurnaliștii sportivi și membrii Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) au desemnat cei mai buni 10 sportivi ai anului.

În cadrul Galei laureaților APSM, care s-a desfășurat în seara zilei de 19 decembrie, au fost desemnați cei mai buni sportivi, antrenori, națională și jurnaliști sportivi ai anului, fiind înmînat și un premiu special, informează NOI.md.

Sportivul anului a fost desemnat halterofilul Alexandru Șpac, care s-a plasat pe locul cinci la Jocurile Olimpice de la Rio. Sportivul a obținut acest titlul în premieră. Cea mai bună sportivă a fost votată Zalina Marghiev ( aruncarea ciocanului), care la fel a ocupat locul cinci la Olimpiadă. De menționat că sportiva s-a plasat pe locul cinci și la Campionatul Europei din Olanda din acest an. Antrenorul atletei Soslan Margiev a fost desemnat antrenorul anului.



Astfel, familia Marghiev a fost premiată de cîteva organizații într-o singură zi. Tot ieri, Zalina și soțul ei Serghei Marghiev au fost desemnați cei mai buni sportivi de către Federația de Atletism, iar Soslan Marghiev – cel mai bun antrenor.

În Top-10 cei mai buni sportivi ai anului au mai fost incluși halterofilul Serghei Cechir (locul 7 la Olimpiadă), mijlocașul naționalei Moldovei de fotbal Alexandru Gațcan, tenismenul Radu Albot, Dan Olaru și Alexandra Mîrcu (tir cu arcul), Valeriu Duminică (judo, a ajuns în 1/8 la Olimpiadă), Aaron Cook (taekwondo), Natalia Prișepa (haltere, locul 12 la Olimpiadă).

Reprezentanții APSM au ales și sportivul care a obținut un premiu special – „Pentru sportul posibilităților egale”. Premiul i-a fost decernat Larisei Marinencova, care a ocupat locul 7 la Paralimpiadă la proba de pawerlifting. Distincția a fost înmînată de președintele Federației de Haltere, Tudor Casapu. Cei mai buni jurnaliști sportivi au primit diplome și cadouri din partea Ministerușlui Tineretului și Sportului, consilierului prim-ministrului pentru tineret și sport și din partea colegilor din APSM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?