X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Investiții germane de 10 mil. euro pentru deschiderea unei fabrici în Moldova

20 dec. 2016,, 11:00   Business
5312 0

Compania germană Coroplast, intenționează să investească circa 10 milioane de euro în deschiderea unei fabrici și să creeze, în următorii ani, în jurul a 1500 de locuri de muncă, notează NOI.md.

Acest lucru a fost specificat în cadrul unei întrevederi dintre reprezentanții Agenției Naționale Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cu cei ai Companiei germane Coroplast, care s-au interesat despre posibilitatea de colaborare în vederea selectării personalului din rîndul șomerilor înregistrați. În acest sens, ANOFM, împreună cu agențiile teritoriale, va întreprinde măsuri în vederea selectării personalului care va fi solicitat de compania germană.

Reprezentanții companiei au menționat că, în urma analizei pieţelor și a cadrului normativ de reglementare a activității de întreprinzător din statele din Europa de Est, compania a găsit Moldova atractivă pentru investiții.

Compania a fost înregistrată cu sediul la Căușeni în decembrie 2016, unde a început angajările, iar în ianuarie deja vor fi angajați și vor începe instruirea primii muncitori. Pînă la sfîrșitul anului 2017 se planifică să fie angajate 400-600 de persoane, iar în anul 2017 numărul angajaților ar putea ușor depăși cifra de 700 și atinge în următorii ani 1500.

În primăvara anului 2017 vor demara lucrările de construcție a unei fabrici noi de cca 8500 m.p. în subzona Căușeni a ZEL Bălți. Guvernul, dar și autoritățile locale susțin acest proiect investițional, care este menit să contribuie semnificativ la ridicarea bunăstării populației din regiune.

Întreprinderea își propune o cooperare cu Școala Profesională din Căușeni, în instruirea muncitorilor calificați, și introducerea specialităților necesare companiei.

Coroplast are drept scop livrarea produselor către producătorii de cablaje din Moldova și de peste hotare. Sectorul automotive din Republica Moldova este cel mai dinamic sector industrial, în care sînt angajate peste 7 mii de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?