Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Companii din Belgia sînt interesate în dezvoltarea afacerilor în ZEL „Bălţi”

19 mar. 2013,, 11:46   Economie
4387 0
Foto: blogspot.com
Companiile belgiene sînt interesate să participe la dezvoltarea afacerilor în Zona Economică Liberă „Bălţi” şi în acest sens susţin ideea organizării unui forum moldo-belgian. O declaraţie în acest a fost făcută de ambasadorul Belgiei în Moldova şi România, Philippe Beke, în cadrul întrevederii cu administratorul principal al ZEL „Bălţi”, Marin Ciobanu. Diplomatul a menţionat că acest forum ar putea fi similar celui moldo-austriac, organizat la Bălţi pe 21 septembrie 2011.

În cadrul întrevederii Marin Ciobanu a realizat o prezentare succintă a ZEL ”Bălţi”. În prezentare s-a făcut referință la potențialul economic și uman al orașului, avantajele regionale ale prezenței ZEL în Bălți și planul de dezvoltare a acesteia. Totodată, a fost menționată importanța implementării acestui element modern de atragere a investițiilor străine directe, stringent necesare pentru dezvoltarea economiei regiunii, crearea locurilor de muncă cu salarii atractive, și, nu în ultimul rînd, creșterea încasărilor la bugetul local.

Amintim că, pe 21 septembrie 2011, la Bălţi s-a desfăşurat un for de afaceri moldo-austriac, la care au participat circa 35 companii, În urma acestui forum Concernul austriac “Gebauer&Griller” a decis extinderea afacerilor sale în Moldova prin investiția în construția în ZEL ”Bălţi” a unei fabrici de producție a cablului electric pentru automobile. Volumul investițiilor se va ridica la circa 21 milioane de euro, iar volumul anual al vînzărilor va constitui 55 mil. euro. În cadrul întreprinderii vor fi create circa 120 locuri noi de muncă cu un salariu minim de 5 mii lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?