X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va marca pentru a cincea oară "Ora Planetei"

16 mar. 2013,, 10:00   Societate
3295 0
Foto: timpul.md
Pe 23 martie, Moldova va marca pentru a cincea oară "Ora Planetei".

Unul dintre organizatorii acţiunii, Compania Gas Natural Fenosa, a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că în această zi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi organizat un flash-mob şi un concert dedicat luptei împotriva încălzirii globale şi economisirii energiei electrice. Acţiunile vor demara începînd cu ora 17.00 şi se vor încheia la ora 20.30. În acel moment, organizatorii vor deconecta de la sistemul de alimentare toate utilajele electrice.

Ministerul Mediului a îndemnat toţi locuitorii ţării să adere la campania ce a căpătat deja un caracter anual şi care se desfăşoară în întreaga lume.

Pentru prima dată "Ora Planetei" a fost organizată în 2007 în oraşul Sydney, Australia. Moldova şi-a confirmat adeziunea la acţiunea globală în 2008. La campania din acest an şi-au anunţat participarea 130 de state ale lumii.

Potrivit calculelor specialiştilor, în cazul în care toţi locuitorii republicii ar deconecta pentru o oră curentul electric, vom avea o economie de 278 mii kW/h. Pentru a produce această cantitate, este nevoie de 86,8 mii de metri cubi de gaze naturale. Arderea acestei cantităţi, aruncă în atmosferă aproximativ 165 de tone de emisii de gaze cu efect de seră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?