X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Timofti l-a ”degradat” din funcție pe Şevciuk

15 mar. 2013,, 12:07   Politică
8820 20
Foto: timpul.md
„Îl consider pe Evgheni Şevciuk un fel de lider al unui raion mai mare din Republica Moldova”, a afirmat președintele țării, Nicolae Timofti, în cadrul unui interviu oferit publicației „Adevărul”.

Totodată, președintele a declarat că nu a discutat niciodată cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, „pentru că sînt alte persoane responsabile de relaţiile cu Tiraspolul”.

Timofti se arată optimist și spune că conflictul transnistrean va fi soluționat pe cale pașnică, însă nu specifică cînd anume. „Vom rezolva conflictul pe cale paşnică. Această împărţire de teritoriu este ilegală. Cei din stînga Nistrului trebuie să înţeleagă că e vorba de o singură ţară”, a declarat Timofti pentru sursa citată.

De asemenea, președintele a spus că, deși are o atitudine bună față de Rusia, nu acceptă prezenţa armatei ruse pe teritoriul Moldovei, „pentru că asta înseamnă încălcarea principiului de neutralitate”.

„O ţară neutră nu poate să aibă pe teritoriul său o armată străină. Dacă se face asta intenţionat, înseamnă că se încalcă Legea Supremă”, a conchis președintele Timofti.

Mîine se împlinește un an de la alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte al Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?