X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Timofti și Filat trebuie să-și dea demisia – declarație

27 feb. 2013,, 14:30   Politică
7166 27
Foto: noi.md
Fostul viceministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep, lansează un îndemn către președintele țării, Nicolae Timofti, să-și dea demisia. În cadrul unui interviu acordat pentru NOI.md, Ostalep a spus că, în discursul său de azi, Nicolae Timofti se pronunță pentru păstrarea Guvernului, care a dus la destrămarea țării și la stagnarea procesului de integrare europeană, notează NOI.md. În aceste condiții, Ostalep consideră că, atît președintele, cît și prim-ministrul Vladimir Filat, trebuie să-și dea demisia din funcție, fiindcă sînt departe de situația reală din țară.

“Mai mult de un an a trecut de cînd a fost numit președinte, dar nu are nicio pregătire în domeniul politicii externe, nu înțelege nimic în problemele securității statului și tot mai des repetă sintagma ”integrare europeană”, despre care, vă spun deschis, nu știe nimic. El s-a pronunțat pentru păstrarea Guvernului, însă îi recomand să coboare din mașina de 100 de mii de euro, să urce într-un microbuz, să plece să discute cu oamenii și va afla despre integrarea europeană și Guvernul Filat”, a spus Ostalep.

De asemenea, ex-ministrul de externe și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că șeful statului a chemat liderii AIE la dialog, însă, pînă la moment, nu s-a pronunțat în legătură cu interceptările telefonice, nici în legătură cu declarația premierului precum că nu “va capitula în fața mafiei”.

“Cred că, din punct de vedere moral, persoanele din acele înregistrări nu mai au dreptul de a exercita vreo funcție. Problema principală este Filat și Guvernul. Nu trebuie amenințată populația cu faptul că, dacă pleacă Guvernul, vom avea anticipate. Cine a spus că noi putem să avem doar un singur prim-ministru? Pentru mine ar fi greu să-mi imaginez cine este omul care să conducă mai rău decît Filat”, a conchis Ostalep. Fostul viceministru crede că în Moldova există destule persoane capabile să dețină postul de premier.

Azi, președintele a îndemnat liderii alianței de guvernare să revină la acordul AIE, specificînd că aceasta este singura cale de apropiere de Uniunea Europeană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?