Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Îngrijorare. Carnea de cal etichetată drept vită ar putea ajunge în magazinele din Rusia

16 feb. 2013,, 08:30   Externe
2843 0
Foto: evz.ro
După scandalul lasagnei cu carne de cal din Marea Britanie, Rusia şi-a exprimat îngrijorarea că produsele din carne de cal prelucrate şi etichetate drept carne de vită ar putea fi reexportate la ei.

„Nu este exclus ca aceste produse să fie introduse pe teritoriul rus”, a declarat Serviciul de protecţie fitosanitară şi veterinară din Rusia (Rosselhoznadzor), care conform Interfax, a cerut Comisiei Europene de Sănătate şi Protecţia Consumatorilor ca, în cel mai scurt timp, să-i pună la dispoziţie informaţiile privitoare la ancheta privind contrafacerea cărnii tocate de vită.

Potrivit Rosselhoznadzor, carnea de cal vîndută sub eticheta de carne de vită provine din România şi Polonia și a fost prelucrată în Franţa, de unde a fost exportată cu eticheta falsă în Marea Britanie. De aici, o parte a fost reexportată în ţări din Europa continentală.

Astfel, Serviciul de protecţie fitosanitară şi veterinară din Rusia „exprimă serioase îngrijorări cu privire la problemele grave apărute în sistemul de control al lanţului alimentar de pe teritoriul Uniunii Europene şi exportul produselor”, relatează Agerpres.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?