X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Streleţ îi cere liderului PL să nu creeze agiotaj în jurul Băncii de Economii

1 feb. 2013,, 16:12   Politică
4766 3
Foto: voceabasarabiei.net
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, cere crearea unei comisii parlamentare, care să investigheze situaţia de la Banca de Economii a Moldovei. Potrivit liberalului, pentru ca instituţia să nu falimenteze este necesară majorarea capitalului acesteia, informează NOI.md.

"Dacă înainte de a veni noi la guvernare, nu-i laud pe comunişti, dar e o realitate, o acţiune costa 40-50 de lei, ştiţi cît costă astăzi? ‒ 14 lei! Vedeţi cum am dezvoltat banca? Oferim credite de miliarde nerambursabile şi cerşim de la europeni bani, facem contrabandă şi cerşim de la europeni bani. Doamne, oare cît îi mai trebuie unui om? Eu am cedat funcţiile, i-am votat şi prim-ministrul ce a făcut? Acum totul ăsta controlează", ‒ a spus Mihai Ghimpu.

La rîndul său, liderul fracţiunii Parlamentare al PLDM, Valeriu Streleţ, a menţionat că situaţia din cadrul Băncii de Economii nu este atît de gravă, precum a calificat-o liderul PL. “Nu ne putem decît exprima regretul, că domnul Ghimpu ca om de stat procedează într-o manieră absolut iresponsabilă, caracteristică actorilor politici, gen Gurău şi Dodon şi isterizează societatea, provocînd panică” ‒ a spus Streleţ. Totodată, deputatul a acuzat Banca Naţională, al cărui guvernator a fost înaintat de PL, că ar fi tergiversat aprobarea noului Consiliu de Administrare al Băncii de Economii. Noul consiliu urma să aprobe demisia fostului manager al BEM, Grigore Gacichevici.

“Poate este cazul să se investigheze mai profund cine este vinovat de provocarea unui agiotaj cît mai mare în jurul Băncii de Economii, ceea ce o face cu bună ştiinţă domnul Ghimpu şi care ar putea aduce daune acestei instituţii financiare”, a spus Streleţ.

Anterior, consilierul PCRM Victor Gurău, a prezentat o schemă, potrivit căreia de la Banca de Economii s-au furat peste 1,5 miliarde de lei, după ce în fruntea Consiliului de Administraţie al BEM a fost numit, Victor Bodiu, care ar fi omul lui Vladimir Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?