X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Viorel Chivriga: Acuzațiile lui Gurău la adresa lui Filat sînt declarații politice

31 ian. 2013,, 14:46   Politică
3773 2
Foto: timpul.md
Acuzațiile comunistului Victor Gurău la adresa primului ministru Vlad Filat, precum că acesta ar fi estorcat peste un miliard de lei de la Banca de Economii de aceea, instituția a ajuns să înregistreze pierderi de milioane de lei, sînt declarații politice. Astfel a comentat afirmațiile lui Gurău, analistul economic, Viorel Chivriga.

Solicitat de NOI.md, analistul a spus, că pentru a face o estimare a unei situații bancare trebuie de analizat foarte bine ceea ce are loc.

„La Banca de Economii situația nu era bună nici pînă acum. Datele au fost prezentate de experți și de Fondul Monetar Internațional. Se iau măsuri pentru a atenua situația și a aduce banca la starea stabilă”, ‒ a declarat pentru NOI.md Viorel Chivriga.

De asemenea, el susține că Banca de Economii este una impunătoare pentru Republica Moldova, „iar relele intenții nu trebuie să apară pentru că provoacă panică în rîndul deponenților”.

„În urma unor astfel de acuzații, deponenții sînt supuși direct unor factori de risc”, ‒ a mai spus el.

Totodată, analistul a susținut declarațiile ministrului de Finanțe, Veaceslav Negruță, care a declarat zilele trecute pentru Radio Europa Liberă că Banca de Economii ar trebui dată spre privatizare.

„Dacă este vorba de o ulterioară privatizare, banca trebuie readusă la situația stabilă, iar pentru aceasta, trebuie să se țină cont de propunerile, care parvin de la Banca Națională și de la FMI”, ‒ a conchis Chivriga.

După ce Banca de Economii a anunțat, că a înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut pierderi record de peste 300 de milioane de lei, comunistul Victor Gurău l-a acuzat pe primul ministru Vlad Filat, că situația în care a ajuns singura instituție financiara controlată de stat, este din cauza lui, deoarece acesta ar fi estorcat peste un miliard de lei. Filat a calificat acuzațiile drept aberații. Totodată, ieri, după ședința Guvernului, premierul a declarat, că este optimist și că problemele se vor rezolva în curînd.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?