Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În New York a fost deschis restaurantul "Moldova"

26 ian. 2013,, 14:00   Societate
7755 0
Foto : brooklyn.ny
Un restaurant care servește bucate tradiționale moldovenești se bucură de popularitate la New York. În restaurantul "Moldova", situat pe strada Coney Island în Brooklyn, se gătesc bucate moldoveneşti dintre cele mai alese, precum mămăliguţa, sarmale ori plăcinţele cu brînză. Despre aceasta relatează moldovenii.md.

Acesta are interiorul decorat cu elemente tradiţionale moldoveneşti, covoraşe ori picturi, broderii şi obiecte de artizanat aduse chiar din Moldova. Odată intraţi în local, vizitatorii sînt întîmpinaţi de chelneri în costume naţionale, iar muzica moldovenească creează atmosfera de sărbătoare. La televizoarele din restaurant mereu arătă video şi fotografii din Moldova, Chișinău, mănăstiri, sate, locuri pitoreşti.

Administratorul restaurantului moldovenesc din Brooklyn, Andrei Gîrlă, originar din Chişinău, este stabilit în SUA deja de 6 ani. Potrivit lui Andrei Gîrlă, moldovenii de acolo au avut nevoie de un asemenea local, iar ei au vrut să aducă bucurie pe feţele lor. "Prin intermediul acestui restaurant am dorit să strîngem pe cei pierduți în drumul străinătăţii împreună, să le aducem aminte că sînt moldoveni, trezindu-le amintiri ce țin de datină, tradiție şi acele gusturi ce au fost lăsate în urmă, la mama şi la bunica", a spus el.

Restaurantul are o capacitate de 120 de locuri şi că adesea organizează petreceri. Actualmente localul se bucură de succes şi îşi aşteaptă cu drag vizitatorii să îi alinte cu bucate alese „ca la mama acasă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?