Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

În Moldova au fost înregistrate două cazuri de gripă tip A(H1N1)

25 ian. 2013,, 12:46   Societate
3936 0
Foto: rian.ru
De la începutul anului, în Republica Moldova au fost înregistrate două cazuri de gripă tip A(H1N1). Diagnosticele au fost puse unui bărbat din Ungheni și unui copil de patru ani din Chișinău. Această informație a fost confirmată pentru NOI.md de Centrul Național de Sănătate Publică. Ambii pacienți au fost spitalizați. În plus, potrivit centrului, deocamdată au fost raportate doar 6 cazuri de gripă sezonieră, care au fost confirmate prin teste de laborator.

Cu toate acestea, solicitat de NOI.md, șeful Laboratorului de infecții respiratorii virale al Centrului Național de Sănătate Publică, Petru Scoferța, tulpina virusului A(H1N1), mai frecvent cunoscut sub numele de "gripa porcină", nu mai reprezintă o amenințare, întrucît, din vara anului 2010, ea şi-a epuizat potenţialul pandemic şi a trecut în categoria gripei sezoniere, iar populația a căpătat imunitate în fața ei.

Conform previziunilor medicilor, în Moldova, în acest an, nu va fi epidemie de gripă. Iar incidența de vîrf va fi de nivel mediu și se prevede că se va produce în luna februarie.

"În acest an, contra gripei au fost vaccinați aproximativ 100 de mii de oameni. Vaccinul din acest an conținea tulpini ale cîtorva de viruși, inclusiv tulpina virusului A(H1N1). Prin urmare, motive de îngrijorare privind răspîndirea virusului nu există", a menționat virusologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?