Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Zubco a fost demis de Parlament

21 ian. 2013,, 13:38   Politică
5389 2
Foto: pressactors.com
Procurorul General Valeriu Zubco a fost demis din funcție. Deputații din Parlament au votat unanim în cadrul ședinței extraordinare a Legislativului, pentru demiterea lui Zubco, informează Noi.md.

Înainte de a vota, unii deputați au ținut și discursuri de la tribuna Parlamentului. Liderul fracțiunii Parlamentare al PLDM, Valeriu Streleț, a spus că demisia lui Valeriu Zubco este justificată. Asta deoarece tăinuirea tragicului eveniment de la Pădurea Domnească nu poate fi tolerat.

“Acest incident denotă imaturitatea procuraturii. Acest episod scoate în evidenţă fragilitatea, dar şi gravele carenţe din sistemul ordinii de drept”, a spus Streleț.

La rîndul său, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că şansele elucidării circumstanţelor acestui incident tragic sînt minime. “Şi doar din cauză că guvernarea a tăinuit această crimă, a falsificat probele şi a devenit avocatul criminalilor. Nu poate fi vorba despre o oarecare investigaţie obiectivă a acestei crime atîta timp, cît principalii complici ai lui Valeriu Zubco conduc statul, Parlamentul, sistemul judecătoresc”, a spus Vladimir Voronin.

Pe de altă parte, deputatul PL, Ana Guțu, a menționat că PL pledează pentru demiterea tuturor persoanelor care au participat la vînătoare în data de 23 decembrie.

“Pledez pentru demiterea tuturor persoanelor cu funcții de răspundere care au participat la această vînătoare”, a spus Guțu.

Proiectul intră în vigoare la data adoptării de Parlament.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?