Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Godea cere demisii în Guvern pe „cazul Paciu”: Recean, Usatîi, Bălan şi Lupu să plece

17 ian. 2013,, 13:32   Politică
5834 2
Foto: noi.md
Președintele Partidul Acțiunea Democratică, Mihai Godea, cere demisia șefului SIS, Mihai Bălan, ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean, ministrului Sănătății, Andrei Usatîi, și a directorului Modsilva, Ion Lupu.

În opinia sa, acești patru conducători a instituțiilor trebuie să plece pentru că nu și-au executat obligațiunile corespunzător în cazul „Paciu”. „Încrederea populației în instituțiile statului va continua să scadă din această cauză”, a declarat Godea în cadrul unui brifing de presă.

Totodată, el a spus că nu a ieșit pînă acum în fața presei cu declarații pe marginea acestui caz din motiv că nu avea informații confirmate.

„Situația actuală din Republica Moldova, creată în urma tragicului caz din Pădurea Domnească, este circul politic, iar presupusa suspendare a lui Valeriu Zubco este amuzantă”, a spus Mihai Godea.

În același timp, el declară că îl susține pe prim-ministrul Vlad Filat, care este hotărît să să meargă pînă la capăt pentru demiterea procurorului și îl sfătuie să demită toți conducătorii organelor implicate.

Godea îi acuză pe demnitarii menţionaţi de tăinuirea informațiilor. „Cred că ministrul Recean minte. Rezervația Pădurea Domnească este în zona de frontieră, unde este interzisă prin lege vînătoarea. Nu cred că șeful poliției de frontieră nu a știut de acest caz și nu l-a informat pe Recean, căruia i se subordonează direct, iar acesta la rîndul său nu l-a anunțat pe Filat”, a subliniat deputatul.

„Ce a făcut SIS-ul pe marginea cazului? De ce nu au informat la timp președintele și prim-ministrul?. Filat a anunțat pe 7 ianuarie că a solicitat SIS-ului să investigheze cazul. Să înțelegem ca SIS - ul nu era la curent cu situația creată? Cîtă informație și securitate este capabilă să ofere această instituție?”, se întreabă el.

„Detalii despre acest caz nu am putut afla de la Ministerul Sănătății, reprezentanții cărora spun că vor oferi mai multe informații cînd va veni Usatîi din Japonia. Să înțeleg că pînă atunci nu trebuie să mergem la spital?”, se mai întreabă el.

„Cei care conduc aceste instituții ne mint cu nerușinare. Instituțiile respective sînt impotente, iar cei care le conduc trebuie să plece”, a mai spus Godea.

De asemenea, el a opinat că comuniștii nu ar trebui să facă atîta zarvă, cerînd demisia lui Zubco, pentru că „ sistemul a fost creat de ei”.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?