vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Cum credeți, care vor fi consecințele sancțiunilor impuse de Rusia după intrarea în vigoare a Acordului de asociere RM-UE?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
Calendar - Arhivă de ştiri
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Declarațiile ucrainenilor, despre decriptarea înregistratoarelor de date Boeing, i-au surprins pe olandezi00:58În Țările de Jos au rămas foarte surprinși de faptul că..
SUA și UE au convenit asupra noilor sancțiuni împotriva Rusiei00:26Președintele francez Francois Hollande, cel american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel, premierul..
Lavrov a cerut SUA să înceteze răpirea rușilor00:17Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că nu face legătura între arestarea cetățenilor ruși de către..
Iațeniuk a decis să nu părăsească postul de prim-ministru al Ucrainei00:11Prim-ministrul Ucrainei Arseni Iațeniuk, care pe 24 iulie și-a anunțat demisia, și-a schimbat decizia,..
Prim-ministru al RPD a devenit fostul șef al KGB din Transnistria23:57"Prim-ministrul" autoproclamatei republici populare Donețk Alexandr Borodai a plecat în..
Evaluarea ecologică: cît de potrivit este modelul european pentru Moldova23:00Victor SurugiuFiecare obiect industrial..
O formulă matematică ar putea explica de ce ucid criminalii în serie20:10Cercetătorii susţin că au descoperit formula care stă la baza comportamentelor ieşite din comun, precum..
Templul dorinţelor, locul magic din România unde dorinţele sînt îndeplinite şi oamenii tămăduiţi19:55Locul în care cele mai ascunse gînduri devin realitate există..
„Am fost la un pas să revenim în secolul al 18-lea”, dezvăluie NASA19:45O puternică furtună solară, care a trecut, în 2012, la mică distanță de Terra și avea potențialul de..
7 dureri pe care nu ar trebui să le ignori19:30De obicei, o durere de cap este  o simpla durere de cap si arsurile stomacale sunt doar un semn ca treci cam des pe la fast..