vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Dacă alegerile parlamentare ar avea loc astăzi, pentru care putere politică ați vota?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
Sărbătoriluni, 22 septembrie
  • Ziua Mondială fără Mașină
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Rocadă de şefi la Ministerul de Interne01:30Șeful Direcției Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a fost numit astăzi,..
Rusia și China formează un spațiu de navigație unic01:17Rusia și China au început negocieri privind armonizarea standardelor echipamentelor sistemelor naționale de..
SUA au reperat bombardiere rusești în apropiere de Alaska01:00Reprezentantul comandamentului Unit al Apărării Aerospațiale din America de Nord, Jeff Davis a declarat despre..
Băsescu, despre scenariile în care Rusia poate ataca România00:47Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în proporţie de 99, 99% Rusia nu va ataca Romînia, dar a..
Jen Psaki a comis un lapsus după Freud (VIDEO)00:35Jen Psaki a comis un lapsus după Freud, declarînd că Departamentul de Stat al SUA susține „Marșul Păcii” și..
Grav accident in Ungaria: Un MOLDOVEAN a murit, iar alti doi, in stare grava la spital00:30Un moldovean a murit, iar alti doi au ajuns in stare grava la spital dupa ce microbuzul..
Hodorkovski este gata să devină președintele Rusiei00:14Fostul deținut politic, Mihail Hodorkovski este gata să devină în viitor..
Hodorkovski este gata să devină președintele Rusiei00:14Fostul deținut politic, Mihail Hodorkovski este gata să devină în viitor..
Alertă la Casa Albă! Un bărbat a intrat în reședința prezidențială americană00:02Agilitatea agenţilor de securitate de la Casa Albă a fost pusă, aseară, la încercare de un..
La Soci a fost deschisă pista Formula 119:30Astăzi la Soci a avut loc ceremonia de deschidere a pistei, pe care în perioada 10-12 octombrie va avea loc prima etapă din..