mdv logo
vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Cum credeţi, cine va cîștiga alegerile la funcția de primar general al mun. Chișinău?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
 
Alegeti canal
vn 
Chirtoca: Terenurile pentru grădinărit trebuie să obțină statutul legal (FOTO, VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
Sărbătoriluni, 25 mai
  • Ziua Europeană Vecinilor
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

Guvernul grec spune că își va onora obligațiile financiare atîta timp cît va putea20:00Grecia are responsabiliatea de a-și plăti obligațiile, însă are nevoie de un acord..
100 de avioane militare din SUA și opt state europene desfășoară un exercițiu în nordul Europei19:00Circa 100 de avioane de vînătoare aparținînd armatelor SUA și..
O nouă profesie în RM: expert social18:00Acum trei ani, între Universitatea Liberă Internațională din Moldova și Ministerul Muncii s-a legat o strînsă colaborare,..
Primăria din Chișinău propune crearea sindicatelor șoferilor17:45Primăria din Chișinău examinează problema fondării sindicatelor șoferilor, pentru a evita conflictele interne din..
Prețurile în industrie timp de un an au crescut cu 5,4%17:30În Republica Moldova preţurile producătorului în industrie, în luna aprilie 2015, au..
În depozitele a cinci fabrici sînt stocate conserve de un sfert de miliard de lei17:15O pătrime de miliard de lei – aceasta este suma estimată a rezervelor de producţie..
Ancheta demarată de Gurin este o persiflare la adresa societății - opinie17:13Jurnalistul Vasile Năstase, membru al platformei civice „Demnitate și Adevăr”, este..
Nesupravegherea bancară, sau cum sînt prostii clienții de către bănci17:05Vladislav CiobanuSistemul bancar trebuie să contribuie la dezvoltarea economiei..
Alexandru Slusari: agricultorii îi oferă Guvernului ultima şansă17:00Renunţând la protestele planificate pentru 27 mai agricultorii îi oferă Guvernului lui Chiril..
Campania electorală: Cine a cheltuit cel mai mult?16:45Partidul Democrat (PDM) a cheltuit, conform situaţiei de la sfîrşitul săptămânii trecute, mai mult decît..