logo

Portal informaţional independent

  
vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Cum credeți, este posibilă dezintegrarea Ucrainei în următorii 1-2 ani?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
Calendar - Arhivă de ştiri
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Detașamentele din Crimeea sînt pregătite să vină în ajutorul sud-estului Ucrainei03:47Detașamentele de autoapărare din Crimeea sînt pregătite să vină în ajutorul..
Timoșenko a AMENINȚAT Rusia cu utilizarea forței (VIDEO)03:17Candidatul la președinția Ucrainei, Iulia Timoșenko a susținut o conferință de presă la Donețk. La..
Un autobuz din Moldova cu EXPLOZIBIL a fost reținut la Odesa03:06Angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei şi grănicerii au găsit în autobuzul de pe ruta Tiraspol -..
Ludmila Putin a fost CERUTĂ în CĂSĂTORIE (Foto)02:52Pensionarul milionar Iuri Babin din oraşul Novosibirsk, cunoscut sub numele de "milionarul kopeicilor", a cerut-o..
Narîșkin a JURAT CREDINȚĂ "integrității teritoriale" a Republicii Moldova02:29În cadrul întrevederii de la Sankt Petersburg cu Președintele Parlamentului Republicii..
Timoşenko solicită SPRIJIN MILITAR din partea Congresului SUA02:12Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, înscrisă în cursa prezidenţială din 25 mai, a făcut apel..
Confirmare istorica a NASA: Descoperirea primei planete locuibile, precum Pamantul19:00NASA a anunțat o descoperire extraordinara facuta de telescopul spatial Kepler: gasirea..
CCA către primarul de Taraclia: Te vor închide, iar tu să vorbești mai puțin (FOTO)17:55Direcția teritorială „Sud” a Centrului Național Anticorupție (CNA) a intentat..
Care sînt condițiile călătoriilor cu copiii în/din R.Moldova17:50În ajunul sfintelor sărbători de Paşti, precum și în contextul numărului de cetățeni care vor reveni..
Generalul Boris Muravschi comentează reforma MAI17:11„Judecînd după declarațiile răsunătoare ale lui Dorin Recean privind rezultatele remarcabile în procesul de..