banner
logo

Portal informaţional independent


mdv logo
vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Cum credeți, care probleme ale Chișinăului trebuie soluționate în primul rînd?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
 
Alegeti canal
vn 
Publika TV
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

Obama încheie un acord nuclear cu Iranul, apoi vrea scut anti-rachetă în Golf împotriva Iranului04:00Președintele Barack Obama va cere aliaților Americii din Golf să creeze un..
Arma neletală cu care Rusia cucerește estul Ucrainei03:00Rubla rusească cucereşte noi teritorii în fostele republici sovietice, inclusiv în Ucraina. În..
NASA a testat cu succes avionul care îşi modifică aripile în timpul zborului02:00NASA a încheiat cu succes primele teste pentru o nouă tehnologie aeronautică..
Comisia Europeană a stabilit 16 inițiative pentru realizarea unei piețe unice digitale01:00Comisia Europeană și-a prezentat miercuri planurile detaliate privind crearea unei..
SUA. Recompensă de zeci de milioane în schimbul unor informaţii despre "patru lideri SI"23:00Guvernul Statelor Unite oferă recompense în valoare totală de 20 de milioane..
Franta vrea sa scufunde portavioanele Mistral?22:00In orice caz, asa sustine cotidianul Le Figaro, potrivit caruia, in cazul rezilierii definitive a contractului cu Rusia..
Siria: Assad recunoaște, pentru prima dată, că armata sa a suferit înfrîngeri21:00Președintele sirian Bashar al-Assad a recunoscut miercuri, pentru prima dată, că armata sa a..
Numărul persoanelor strămutate a ajuns la 38 de milioane, un record în domeniu20:00Violențele și conflictele din lume au determinat 38 de milioane de persoane (număr egal cu..
David Cameron susține că viitorul țării este "pe muchie de cuțit"19:00Premierul britanic David Cameron le-a cerut miercuri alegătorilor să-i ofere 'încă cinci ani..
Ziua Europei la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”18:00În contextul Anului bibliologic 2015 – Anul promovării valorilor europene, Biblioteca Municipală „B...