mdv logo
vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Păstrați banii în băncile moldovenești?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
facebook_link

banner
ecology

viza

banner
 
Alegeti canal
vn 
TV MOLDOVA 1
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

Se apropie un nou val al crizei financiare23:30In luna iunie, dupa o crestere spectaculoasa de 150% intr-un singur an, bursa din China era inca cea mai performanta la nivel..
Preţul petrolului "a explodat"!22:30Cotaţia barilului de petrol a continuat sa creasca vineri, dupa ce joi a efectuat un "salt" de 10%, cel mai puternic avans..
Avioanele americane F-22 Raptor au ajuns în Germania21:30Patru avioane de vânătoare F-22 Raptor, un avion cargo şi circa 60 de militari au ajuns la baza aeriană..
SUA sunt controlate de 400 de oligarhi?20:30In orice caz, asa sustine fostul sef de cabinetal al celui care a condus Departamentul de stat al SUA in perioada 2001-2005, Colin..
NASA izolează șase persoane timp de un an pentru a le studia comportamentul, în vederea trimiterii de astronauți pe Marte19:00Șase voluntari vor sta izolați timp de un an..
Rusia a rupt acordul privind legăturile de transport cu Ucraina prin Crimeea18:00Rusia a anulat în mod unilateral acordul semnat cu Ucraina la 12 noiembrie 2004,..
Tinerii muzicanți din Moldova au fost invitați să participe la cel de-al IX-lea Concurs Internațional „P.I. Ceaikovski”17:30Comitetul organizatoric al celui de-al IX-lea..
Interpretul și deputatul rus Iosif Kobzon a primit viză pentru a se trata în UE16:30Interpretul Iosif Kobzon, care este și deputat a Dumei de Stat a primit viză pentru a se..
Două veverițe au fost domesticite: Află istoria Rizzei și a lui Rellu16:00Cîinii şi pisicile se pare că nu mai sunt la modă printre animalele de companie. Unele persoane..
Germania cere Facebook să cenzureze mesajele rasiste15:00Facebook a primit o cerere din partea autorităţilor germane să cenzureze mesajele rasiste. Reprezentanţii reţelei de..