vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Care partide vor face parte din viitoarea coaliţie de guvernare a Moldovei:
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
Alegeti canal
vn 
Acordul de constituire a alianței PD-PLDM a fost semnat (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
Sărbătoriluni, 26 ianuarie
  • Ziua Internațională a Lucrătorului Vamal
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Slusari: Ministrul Agriculturii trebuie să devină vicepremier12:15„Moldova este unica țară în care diferite servicii fitosanitare și veterinare nu se află în..
Sondaj: Moldovenii au cea mai multă încredere în PLDM, PSRM și PD12:06Datele unui sondaj de opinie realizat în perioada postelectorală arată că moldovenii au cea mai..
Reuniune extraordinară a miniştrilor de Externe din statele UE, joi, pe tema crizei din Ucraina12:00Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a..
Rusia pentru prima dată a refuzat să acorde asistență financiară Transnistriei11:45Rusia pentru prima dată nu a alocat asistență financiară Transnistriei, în valoare de..
Grecia: Victorie clară a stîngii radicale Syriza11:30Syriza, partidul stîngii radicale anti-austeritate, a devansat cu peste șase puncte procentuale partidul de dreapta,..
Acordul de constituire a Alianței pentru Moldova Europeană, făcut public (DOC)11:18PD și PLDM au făcut public în această dimineață Acordul politic privind constituirea..
În Moldova a crescut cererea la creditele ipotecare11:15În republica Moldova a crescut cererea la creditele ipotecare, informează NOI.md. Astfel, volumul creditelor..
Topul celor mai importante evenimente ale anului 2014 în opinia moldovenilor11:08saAlegerile parlamentare din 30 noiembrie, semnarea Acordului de asociere cu UE și..
Un nou caz de defrișare ilegală a pădurii (FOTO)11:00„Pe teritoriul Pădurii Hîrbovăț, de-a lungul traseului Chișinău-Bender, au loc defrișări masive de pădure”,..
Sistemul american antirachetă nu poate face față rachetelor rusești10:45Sistemul de apărare antirachetă al SUA nu poate face față rachetelor strategice rusești, a declarat..