vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Sînteţi de acord cu redistribuirea pierderilor totale de apă între consumatorii individuali, efectuată de către ÎS „Apă-Canal Chişinău”?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
Sărbătorisîmbătă, 1 noiembrie
  • Ziua Internațională Raw Vegan
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
UE este interesată să anuleze sancțiunile impuse Rusie05:00Uniunea Europeană este dispusă să ridice sancțiunile contra Rusiei, dacă situația în Ucraina se va stabiliza...
SUA vor să oblige Croația să renunțe la vânzarea către Rusia a acțiunilor companiei INA04:30Ministerul rus de Externe califică drept o „presiune nerușinată” vizita..
Zaharcenko infirmă informațiile despre cadavrele a peste 280 de femei găsite într-o groapă comună04:00Premierul autoproclamatei Republici Populare Donețk, Aleksandr Zaharcenko, a..
Grănicerii ucraineni nu au vrut să inspecteze conținutul convoiului umanitar03:30Grănicerii ucraineni și observatorii OSCE nu au manifestat interes, din motive necunoscute, față..
Aviația Rusiei a simulat un atac cu rachete asupra Danemarcei03:00Avioane militare ruseşti au simulat, în luna iunie, un atac cu rachete asupra teritoriului Danemarcei, se..
Diferențele genetice pot influența rata de supraviețuire a bolnavilor de Ebola02:30Foto: ruvr.ruDiferențele genetice au un rol major..
Iațeniuk: Ucraina nu va da Rusiei ocazia să șantajeze UE cu gazoductul South Stream02:00Foto: anna-news.infoPrim-ministrul..
2 centrale nucleare din Franţa au fost survolate de DRONE NEIDENTIFICATE01:30Avioane fără pilot neidentificate au survolat joi două centrale nucleare din Franţa, fără a constitui..
MIRACOLUL PE CARE IL POATE FACE PARACETAMOLUL PENTRU CORPUL TAU01:00Anumite parti din creierul tau implicate in durerea fizica pot controla discomfortul mental. Paracetamolul ar..
SUA doresc o implicare activă a Rusiei, Iranului şi Arabiei Saudite în lupta cu SI00:30Administraţia de la Washington îşi doreşte ca Rusia, Iranul şi Arabia Saudită să..