mdv logo
vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Primarul Chișinăului a lansat o nouă inițiativă de redenumire a unor străzi. Credeți că trebuie redenumite străzile centrale din Chișinău?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
 
Alegeti canal
vn 
A fost inaugurată expoziția „Mărțișor”, ediția a XII-a la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
Sărbătoriduminică, 1 martie
  • Sărbătoarea Mărțișorului
  • Ziua Internațională a Protecției Civile
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
China se implică în conflictul din Ucraina00:30China, care până acum s-a păstrat rezervată față de războiul din Ucraina, și-a anunțat sprijinul față de Rusia și a..
Cu două săptămâni înainte de asasinarea sa, Nemțov mărturisea că se teme pentru viața sa23:00Cu aproape două săptămâni înainte de asasinarea sa, vineri noapte,..
Statele Unite și-ar putea redeschide ambasada din Cuba22:00Statele Unite și-ar putea redeschide ambasada din Cuba până la jumătatea lunii aprilie, a anunțat vineri..
Ucraina: Poroșenko denunță o "atingere gravă a încetării focului"20:00Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat vineri moartea a trei soldați ucraineni într-un..
Gorbaciov consideră că asasinarea opozantului Boris Nemțov este o tentativă de a destabiliza Rusia19:00Ultimul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a declarat..
REACȚIILE lui Putin și Obama la faptul că Nemțov a fost asasinat lângă Kremlin18:00Carismaticul lider al opoziţiei rus, Boris Nemţov, un critic vehement al preşedintelui..
Moldova a reluat negocierile cu FMI pentru încheierea unui nou acord de finanţare17:30Moldova a reluat negocierile cu Fondul Monetar Internaţional pentru încheierea unui..
Primăvara vine cu un tîrg handemade „mARTișor”17:00În prima zi de primăvară, Moldmart organizează un tîrg handmade care prevestește sosirea acestui anotimp frumos..
Un concert simfonic va inaugura deschiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2015”16:30Festivitatea de inaugurare celei de-a 49 ediții a Festivalului..
Astăzi are loc marea finală naţională Eurovision 201516:0016 concurenţi, selectaţi în urma celor două semifinale naţionale, care au avut loc pe 24 şi 26 februarie, vor..