vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Admiteți că Vlad Filat va fi desemnat din nou în calitate de candidat la postul de premier?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
facebook_link

banner
ecology

viza

banner
 
Alegeti canal
vn 
Prin hidratarea intensivă și puțina expunere la soare pot fi evitate efectele negative ale caniculei (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

Jim Carrey criticat pentru afirmațiile sale despre vaccinarea bebelușilor01:00Starul american Jim Carrie a reușit să intre într-o dispută publică pe tema vaccinurilor..
Din ce cauză suspendă Lituania aprovizionarea cu armament din Germania23:00Lituania suspendă aprovizionarea cu armament din Germani. Asta din cauza unor suspiciuni privind..
Premierul Greciei l-a sunat pe Barack Obama pentru a-i cere sprijinul în negocierile cu creditorii22:00Premierul Greciei, Alexis Tsipras, l-a sunat marţi pe preşedintele..
Acceptarea Greciei în zona euro a fost 'o mare naivitate', afirmă vicecancelarul german21:00Vicecancelarul german și ministru al Economiei, Sigmar Gabriel, a recunoscut,..
Rusia a tăiat livrările de energie electrică către teritoriile rebele din estul Ucrainei20:00Autoritățile ucrainene au anunțat marți că Rusia a tăiat livrările sale de energie..
Rusia si Arabia Saudita au semnat acorduri in valoare totala de 10 miliarde de dolari19:00Banii investiorilor din Orientul Mijlociu vor fi cheltuiti pentru lucrari de..
Reducerea efectivului armatei în locul majorării cheltuielilor pentru apărare18:15În locul majorării cheltuielilor pentru apărare, despre a cărei oportunitate tot mai..
Prin hidratarea intensivă și puțina expunere la soare pot fi evitate efectele negative ale caniculei (VIDEO)18:00Temperaturile înalte ale aerului, care se..
Comisia Parlamentară protecție socială, sănătate și familie cere ajutor (DOC)17:57Deputații Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie fac un apel către toți..
Papa Francisc, primit de preşedintele Ecuadorului după o slujbă în faţa a sute de mii de oameni17:50Papa Francisc a fost primit luni la palatul prezidenţial din Quito de..