vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Sînteţi de acord cu redistribuirea pierderilor totale de apă între consumatorii individuali, efectuată de către ÎS „Apă-Canal Chişinău”?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Un mare succes al boxerilor moldoveni21:58Doi boxeri din Hîncești au ajuns în finala Campionatului european de tineret.La Campionatul European de tineret la box..
Putin: Lucrul principal în Ucraina este încetarea războiului21:45Tentativele de a folosi forţa pentru reglementarea situaţiei în sud-estul Ucrainei bagă Ucraina în..
Rusia nu intenţionează să refacă imperiul21:30Priorităţile Rusiei sunt perfecţionarea institutelor democratice şi economiei deschise, a declarat preşedintele rus, Vladimir..
Conflictul din Ucraina a obligat peste 824 de mii de persoane să-şi părăsească casele21:15Cel puţin 824 de mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele după..
Ucraina: Percheziţii la sediile companiilor care oferă servicii de difuzare a canalelor ruseşti21:00Anchetatori din cadrul MAI ucrainean au desfăşurat percheziţii la sediile..
Occidentul are nevoie de Rusia pentru a face faţă provocărilor globale20:45Occidentul are nevoie de Rusia în lupta cu provocările globale, precum Statul Islamic, iar..
Summit-ul UE: Sancţiunile împotriva Rusiei au rămas în vigoare20:30La summit-ul UE nu s-au luat niciun fel de decizii în privinţa sancţiunilor împotriva Rusiei, care..
Rosneft va fora în Marea Kara fără ExxonMobil20:15Rosneft va continua să foreze în Marea Kara de una singură, a declarat şeful companiei, Igor Secin.El a subliniat că..
Gaz şi sancţiuni: Bruxelles-ul plăteşte pentru toţi20:00UE va trebui să finanţeze livrările de gaz rusesc în această iarnă, a declarat cancelarul Germaniei, Angela..
Ucraina nu a reclamat Rusia la OMC19:45Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia a declarat că această informaţie a fost verificată la Organizaţia Mondială a Comerţului şi..