logo

Portal informaţional independent

mdv logo
vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Care partide vor face parte din viitoarea coaliţie de guvernare a Moldovei:
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
vn 
Daruri de Crăciun și voie bună, la tîrgul „Christmas Fair” (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Ban Ki-moon, ''optimist moderat'' în legătură cu posibilitatea de a controla epidemia de Ebola00:10Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat vineri..
FBI: Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic asupra studiourilor Sony23:00Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic major asupra studiourilor..
Justiția turcă a emis un mandat de arestare împotriva imamului Fethullah Gulen, adversar al lui Erdogan22:00Justiția turcă a emis vineri un mandat de arestare pe numele..
Ibuprofenul poate prelungi viața, potrivit unor experimente realizate pe microorganisme și insecte21:00Ibuprofenul, un antiinflamator nesteroidian, ar putea contribui la..
Turci acuzați de spionaj, arestați în Germania20:00Parchetul Federal german a anunțat, joi, că au reținut trei cetățeni de origine turcă, suspectați de spionaj pentru..
India a lansat ce mai mare rachetă din istoria sa19:00În cadrul proiectului de cucerire a Cosmosului, India a lansat, joi, cea mai mare rachetă din istoria sa spațială,..
Daruri de Crăciun și voie bună, la tîrgul „Christmas Fair” (VIDEO)18:00În prag de sărbători, Moldexpo a organizat tîrgul de crăciun „Christmas Fair”,..
Sondaj: Britanicii, francezii şi nemţii nu vor să depindă de SUA17:50Un sondaj, efectuat de ICM Research la cererea agenţiei Rossiya Segodnya, atestă faptul că aproximativ o..
Moldindconbank a prezentat BNM documentele pentru noul său preşedinte17:45Consiliul de administraţie al BC Moldindconbank S.A. a depus la Banca Naţională a Moldovei (BNM)..
Comisia de partid a PCRM va examina dosarele personale ale lui Tkaciuk şi Muntean17:30Comisia de partid de pe lîngă CC al PCRM va examina sîmbătă dosarele personale..