vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Cît de ușor traversați frontiera de stat a Republicii Moldova în această vară:
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Sancţiunile împotriva Rusiei vor duce la reducerea locurilor de muncă în Europa08:30Şomajul rămîne una din problemele majore cu care se confruntă UE.Crearea unor noi..
Cinci boxeri au șanse de calificare la Olimpiadă08:00Cel puțin cinci boxeri au șanse bune de calificare la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016, a declarat președintele federației..
Operatorii de telefonie mobilă din Moldova au achitat pentru licențe peste 1,7 miliarde de lei07:00Operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova au achitat în..
Putin despre cauza intrării coloanei cu ajutoare umanitare pe teritoriul Ucrainei02:03Președintele rus Vladimir Putin a declarat că intrarea în Ucraina a părții..
SUA au cerut Rusiei să-și retragă convoiul din Ucraina01:53Intrarea pe teritoriul Ucrainei a convoiului rusesc a fost calificată de SUA drept o încălcare a suveranității..
Artileria rusă a intrat pe teritoriul Ucrainei, - NATO01:35Alianţa Nord-Atlantică a condamnat vehement, vineri, trimiterea de către Rusia a unui convoi în Ucraina,..
Poroșenko a comentat trecerea peste graniță a camioanelor din Rusia01:25Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a declarat că Ucraina este îngrijorată de siguranța..
Ucraina insistă pe încetarea focului potrivit planului lui Poroșenko01:15Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei admite posibilitatea încetării focului..
Cinci tornade au lovit Italia într-o singură zi (VIDEO)01:05Marți, 19 august, cinci tornade au lovit regiunea Liguria, din nordul Italiei, în doare cîteva ore...
Noul Ossama bin Laden00:55In ultimele trei-patru luni a aparut o noua grupare terorista, care a luat, practic, locul organizatiei Al-Qaida. Este vorba despre Statul islamic din..