vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Trebuie militarii moldoveni să participe la parada militară de la Bucureşti din 1 decembrie cu ocazia Zilei Unirii României?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

banner
 
banner
Alegeti canal
vn 
Guvernul are datorii de 280 de milioane de lei față de primăria capitalei (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

COP21: Statele dezvoltate să își mențină angajamentele financiare (Xi Jinping)23:30Statele dezvoltate trebuie să fie la înălțimea angajamentelor lor financiare asumate..
Rusia: Ce este sistemul anti-racheta A-135?22:00Sistemul rus de aparare anti-racheta A-135 este capabil sa faca fata oricaror provocari pentru a asigurarea securitatea..
Doi senatori republicani din SUA cer o forţă multinaţională de 100.000 de militari contra reţelei Stat Islamic21:00Senatorii John McCain şi Lindsey Graham cer Administraţiei..
Cum a profitat China de pe urma sanctiunilor internationale20:00Sanctiunile impotriva Rusiei si Iranului au adus Chinei o serie de avantaje neprevazute, sutine The Wall Street..
Expert american: Istoria ne va pedepsi pentru Irak19:00Invadarea Irakului a fost o eroare uriasa care va fi pedepsita sever, a declarat general-locotenentul Michael Flynn,..
Guvernul are datorii de 280 de milioane de lei față de primăria capitalei (VIDEO)18:00Guvernul datorează primăriei capitalei 280 de milioane de lei. Datoria s-a acumulat pe..
Papa Francisc îndeamnă creştinii să-şi iubească duşmanul17:50Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe catolici să-şi folosească dragostea faţă de Dumnezeu împotriva..
IPRE: Doar 19% din prevederile Acordului de Asociere RM-UE au fost îndeplinite17:45Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) a prezentat astăzi, în cadrul..
Lucinschi: Indiscutabil, Filat a comis anumite greșeli17:41Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că Vlad Filat poartă a parte din vină..
Schimb de prizonieri acuzaţi de spionaj între China şi Taiwan17:30China şi Taiwan au făcut schimb de prizonieri acuzaţi de spionaj în urma întîlnirii..