mdv logo
vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Aveți venituri neimpozitate?
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

banner
 
Alegeti canal
vn 
CFM: Cinci directori generali în cinci ani – e prea mult (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

Manifestație la Bagdad contra întreruperilor în furnizarea de electricitate04:00Sute de irakieni au manifestat vineri seară la Bagdad pentru a-și exprima nemulțumirea față de..
Prim vaccin experimental contra Ebola eficient 100%, potrivit testelor03:00Un vaccin experimental contra virusului febrei hemoragice Ebola s-a dovedit a fi 100 % eficient..
Nave Mistral: Hollande afirmă că 'deocamdată nu există un acord' cu Moscova02:00Președintele francez François Hollande a dat asigurări vineri că 'deocamdată nu..
Imigranți atacați pe mare între Turcia și Grecia01:00Numeroși imigranți care au încercat și au reușit să traverseze marea între Turcia și Grecia au povestit că au..
A fost descoperit un nou sistem solar cu trei planete telurice gigantice23:00O echipă de astronomi de la Universitatea din Geneva a descoperit un nou sistem solar în..
Facebook a construit o dronă uriașă pentru a conecta la internet regiuni izolate de pe glob22:00Compania Facebook a anunțat joi că a construit o dronă de dimensiuni foarte..
WikiLeaks: SUA au spionat guvernul şi companii nipone21:00Statele Unite ale Americii au spionat importanţi oficiali din guvernul japonez şi companii nipone, precum şi pe..
Letonia va achiziţiona rachete sol-aer Stinger din SUA20:00Letonia va achiziţiona anul viitor din Statele Unite ale Americii rachete sol-aer Stinger, cu rază scurtă, a anunţat..
Cazul Litvinenko: Moscova denunță o anchetă britanică 'selectivă și politizată'19:00Rusia a denunțat vineri ancheta publică, 'selectivă și politizată', dusă de Marea..
A fost abolit regimul de vize pentru cetăţenii Albaniei, Macedoniei şi Muntenegrului18:00Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, astăzi, 31 iulie..