vineri, 14 decembrie 2012, 16:00 Vizualizăriview1993 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Beneficiarii de subvenții pentru plantarea viilor și livezilor vor fi obligați să le asigure

Foto: timpul.md
Cu care transport public preferați să călătoriți:
rezultatele sondajului
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare intenţionează să modifice legea privind asigurarea riscurilor în agricultură, în special, a plantaţiilor multianuale. Astfel, agricultorii care vor beneficia de subvenţii pentru plantarea viilor şi livezilor vor fi obligaţi să le asigure.

Solicitat de Agenţia "Infotag", directorul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) de pe lîngă Ministerul Agriculturii, Petru Maleru, a declarat că ideea privind asigurarea viilor şi livezilor a venit după ce mai mulţi fermieri care au luat subvenţii de la stat au avut de suferit de pe urma secetei sau a îngheţurilor.

"În condiţiile în care beneficiarii de subvenţii nu îşi asigură plantaţiile, în caz de calamităţi naturale, investiţiile statului nu îşi au rostul. Am avut cazuri cînd beneficiarii de subvenţii au plantat zeci de hectare de vie, însă, din cauza îngheţurilor, acestea nu au mai ajuns să dea roade. Al doilea an agricultorul şi-a înaintat din nou dosarul de subvenţionare, însă statul nu poate să acorde subvenţii în fiecare an unui singur agricultor. De aceea propunem ca beneficiarii de subvenţii să-şi asigure terenurile, iar în caz de calamităţi naturale pierderile să fie acoperite de către compania de asigurări, precum este în toate ţările civilizate", a spus Maleru.

El a precizat că pe lîngă subvenţiile pentru plantarea viilor sau livezilor, beneficiarii vor primi subvenţii în mărime de 50% pentru asigurarea riscurilor. "Am discutat deja cu companiile de asigurări la acest subiect, acestea sînt gata să primească dosare privind asigurarea plantaţiilor multianuale. Dacă Guvernul va accepta propunerea, aceasta va fi pusă în aplicare din anul viitor", a încheiat Maleru.
 

SURSA: NOI.MD
Vizualizări 1993
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Occidentul va pune la dispoziţia Kievului dispozitive anti-radar şi de comunicaţie07:00Armata ucraineană va primi din partea Occidentului dispozitive anti-radar şi mijloace de..
În Rusia se propune instituirea „amnistiei” de trei luni pentru migranţii care muncesc ilegal06:30Apărătorul drepturilor omului, preşedintele Congresului Diasporelor..
O măsura simplă ar diminua considerabil încălzirea globală. "Să facem asta pînă în 2050"03:25Renunțarea treptată, pînă în 2050, la utilizarea cărbunelui pentru..
Un măturător stradal a devenit milionar în euro03:00Un măturător stradal a devenit, peste noapte, un milionar în euro. Bărbatul de 42 de ani a câştigat 5,7 milioane..
MAE rus condamnă loviturile SUA asupra Siriei02:50MAE rus a declarat că SUA şi aliaţii lor trebuie să pună de acord cu autorităţile siriene loviturile asupra poziţiilor..
TOPUL celor mai scumpe substanţe din lume02:42Se ştie despre aur că este unul dintre cele mai scumpe metale de pe Terra, însă există multe alte substanţe sau elemente care..
La manevrele Vostok iau parte 155 de mii de militari02:30La manevrele strategice Vostok participă peste 155 de mii de militari, mii de maşini de luptă, sute de avioane şi..
Rusia va desfășura submarine cu rachete de croazieră la Novorossiisk (comandantul Flotei din Marea Neagră)02:05Rusia va desfășura submarine cu rachete de croazieră cu o rază de..
Ucraina: Liderii RPD și RPL din estul țării anunță alegeri prezidențiale și legislative în noiembrie02:00Liderii RPD și RPL proruși din estul Ucrainei au anunțat marți..
Scandalul fotografiilor nud ale vedetelor: FBI intensifică ancheta,după descoperirea unor noi imagini00:48Poliţia federală americană (FBI) a anunţat, luni, că îşi lărgeşte..