mdv logo
marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Considerați că Guvernul RM trebuie să îndeplinească toate indicațiile partenerilor externi?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
 
Alegeti canal
vn 
Publika TV
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Poroșenko, decis să nu-i lase pe oligarhi "să semene haos" în Ucraina22:00Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat sâmbătă că nu-i va mai lăsa pe oligarhi..
Netanyahu: Acordul negociat privind programul nuclear iranian confirmă îngrijorările Israelului20:30Acordul "periculos" privind programul nuclear iranian,..
Șefii de stat din țările Ligii Arabe au convenit crearea unei forțe militare comune19:00Șefii de stat din țările Ligii Arabe, reuniți duminică la Cairo, au convenit asupra..
Olanda planifică să ratifice Acordul de Asociere Moldova – UE săptămâna viitoare13:00Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană urmează a fi ratificat..
Grosu: În câţiva ani sistemul de drept din Moldova ar putea funcţiona ca cel din România12:30Sistemul de drept din Moldova ar putea funcţiona în câţiva ani ca cel..
Dirijorul Andrei Mamot aduce muzica lui Chopin pe scena Filarmonicii12:00Admiratorii marelui compozitor Frederic Chopin sînt așteptați la 3 aprilie, ora 18.00, la un..
Furtul băncilor compromite Republica Moldova: „Curăţaţi mizeria din sistemul bancar”11:30Furtul miliardelor din sectorul bancar pune în pericol procesul de ratificare a..
Cel mai puternic cutremur din acest an a fost resimţit şi în Republica Moldova11:00Cel mai mare cutremur din acest an, resimţit şi în Republica Moldova, a avut loc..
Ambasadorul rus l-a decorat pe regizorul Teatrului „De pe strada Trandafirilor” cu medalia „Pușkin”10:30Pe 27 martie curent, conform decretului președintelui Federației Ruse,..
Guvernul cere eliberarea unui jurnalist arestat la Tiraspol10:00Guvernul de la Chişinău a transmis Tiraspolului o scrisoare în care îşi arată îngrijorarea..