marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Considerați că Uniunea Europeană a depus suficiente eforturi pentru a contribui la dezvoltarea Moldovei?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
vn 
Euronews începe să promoveze Moldova (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
O angajată a ONU s-a vindecat de Ebola21:00O angajată a ONU, care se trata la Paris după ce s-a infectat în Sierra Leone cu virusul Ebola, s-a vindecat şi a părăsit Franţa,..
Automobilul purtătoarei de cuvânt a lui Klicki a fost incendiat20:00Oksana Zinobieva, purtătoare de cuvânt a liderului partidului ucrainean Udar şi primar al capitalei,..
Cinci morţi în urma unui cutremur produs în China19:00China îşi revine după un cutremur cu magnitudinea de 6,3, care s-a produs ieri. Cutremurul a fost urmat de 95 de..
ONU numeşte un laureat al Premiului Nobel pentru revizuirea operaţiunilor de menţinere a păcii15:00Fostul preşedinte al Timorului de Est Jose Ramos Horta, laureat al Premiului..
O şcoală din Chişinău a fost lăsată de izbelişte14:00Bani publici aruncaţi în vânt şi spălaţi de ploaie. Autorităţile capitalei au alocat aproape două milioane de lei..
Consorţiul francez Novarka a construit un nou sarcofag la centrala nucleară de la Cernobîl13:30Consorţiul francez Novarka, format din grupurile Bouygues şi Vinci, a construit..
Un copil de cinci ani a trecut testul Microsoft13:00Ayan Qureshi, un copil de cinci ani din Coventry, Marea Britanie, este cel mai tînăr specialist certificat Microsoft,..
Recoltă record de orez în Rusia12:301,143 de milioane de tone de orez au fost recoltate anul acesta în Rusia, în creștere cu 15% față de anul trecut, anunță..
Ştiinţă 2020: Un vector îndreptat spre Est12:00Rusia se îndreaptă spre Est nu numai pe plan economic, ci şi din punctul de vedere al cooperării ştiinţifice, a declarat..
Meteosensibilitatea – dependenţa de capriciile vremii11:30Temperatura, precipitaţiile, umiditatea aerului, dar mai ales presiunea atmosferică influenţează în mod negativ un..