marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Considerați că Uniunea Europeană a depus suficiente eforturi pentru a contribui la dezvoltarea Moldovei?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
vn 
„Patria” speră la susținerea comunității internaționale
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
UE va oferi Ucrainei un ajutor de 500 de milioane de euro17:20Comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn a declarat..
Uniunea Europeană susține dezvoltarea sectorului bioenergetic din Moldova (FOTO)17:0030 de afaceri şi circa 100 de noi locuri de muncă au fost create, în perioada..
Intemperii în sud-estul Franței16:40Trei persoane au murit și două sînt date dispărute în sud-estul Franței din cauza furtunilor violente produse în noaptea de..
Rusia nu va permite o blocadă a sud-estului Ucrainei16:10Rusia nu va permite o blocadă militară împotriva poporului din sud-estul Ucrainei. În regiune este necesară o..
20 de cupluri și-au sărbătorit la Chișinău nunta de aur (FOTO)16:0020 de cupluri au marcat astăzi la Chişinău nunta de aur – 50 de ani de căsnicie. Acestea s-au prezentat..
Oferta speciala - Range Rover Sport15:50Compania DAAC Hermes anunţă un preţ promoţional pentru automobilele Range Rover Sport TDV6 S si Range Rover..
Prețurile la petrol vor scădea pînă în vara viitoare15:38Prețurile la petrol continuă să scadă în contextul deciziei OPEC de a menține cotele de producție.În..
STUDIU IMAS: Stirile PRO TV de la 20.00 sunt cel mai vizionat program tv in Chisinau (FOTO)15:20PRO TV isi pastreaza pozitia de lider de audienta absolut in capitala, unde..
Navele Flotei ruse vor efectua aplicații în strîmtoarea La Manche15:05Un detașament de nave ale Flotei din Nord în frunte cu nava antisubmarin Severomorsk a intrat în..
MAE al Rusiei a comentat excluderea Partidului „Patria” din cursa electorală14:50Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a difuzat comentariul Departamentului informații și presă..