logo

Portal informaţional independent


marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Sînteți de acord cu aceea că Guvernul și-a asumat răspundere pentru aprobarea proiectului bugetului?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
 
Alegeti canal
vn 
Au fost desemnați cîștigătorii concursului „Tinerele talente ale Moldovei” (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
Sărbătorisîmbătă, 25 aprilie
  • Ziua Internațională a Secretarului
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Prognoza meteo pentru 25 aprilie09:00Pentru astăzi meteorologii anunță cer predominat senin în întreaga țară. Termometrele vor indica în nord 25°C pe..
Naşterea noului membru al familiei regale britanice poate aduce economiei un câştig de 80 de milioane de lire03:00Ducele şi ducesa de Cambridge, William şi Kate, aşteaptă..
Arseni Iaţeniuk: Rusia nu a renunţat la planul de distrugere a Ucrainei02:00Rusia nu a abandonat planurile care vizează distrugerea Ucrainei şi privarea acestei ţări de un..
Turcia condamnă dur afirmațiile lui Putin despre 'genocidul' armean01:00Turcia a condamnat dur vineri afirmațiile făcute de președintele rus Vladimir Putin în timpul..
Hubble, telescopul spațial care a revoluționat astronomia, a împlinit 25 de ani00:00Hubble, primul telescop spațial lansat vreodată, un instrument fabulos care a reușit să..
Hackeri ruși au atacat o rețea informatică a Pentagonului23:30Hackeri ruși au atacat recent o rețea informatică non-clasificată a Pentagonului, a anunțat joi secretarul..
Siria: Statul Islamic a doborât un avion al regimului sirian în sudul țării23:00Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a doborât vineri un avion al regimului sirian..
Hollande îi cere lui Putin să avanseze în aplicarea acordurilor de pace de la Minsk22:00Președintele francez Francois Hollande i-a cerut vineri omologului său rus Vladimir..
Este posibil ca suspecții de legături cu al-Qaida arestați în Italia să fi plănuit un atentat asupra Vaticanului21:00Suspecții de terorism arestați vineri în Italia este..
UNICEF: Cel puțin 115 copii, uciși în Yemen de la începerea campaniei aeriene la 26 martie20:00Cel puțin 115 copii au fost uciși în Yemen de la începutul campaniei..