marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Cît de ușor traversați frontiera de stat a Republicii Moldova în această vară:
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
În Doneţk a fost distrus un muzeu etnografic (FOTO)16:40În urma tirurilor de artilerie asupra Doneţkului a fost avariat singurul muzeu etnografic din oraş. Au fost distruşi..
Boxerii moldoveni care au participat la Campionatul Uniunii Europene au primit premii bănești (VIDEO)16:38Președintele Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, i-a..
Polonezii vor să îşi vîndă fructele în Asia ca să acopere pierderile provocate de embargoul rusesc16:05Producătorii polonezi de fructe nu se tem de embargoul aproape total impus..
Primăria capitalei continuă să-i dea la brazdă pe taximetrişti15:52Primăria Chişinăului a aprobat lista actelor ce necesită a fi prezentate de către agenţii economici din..
Noi detalii în cazul automobilului „Porsche Cayenne” care a ars (FOTO)15:32Automobilul de model „Porsche Cayenne” care a ars acum cîteva zile în sectorul..
Vladimir Voronin: Nu putem permite unioniştilor militanţi să şteargă Marea Victorie din memoria poporului15:26Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră..
Ambasadorul Ucrainei despre mobilizarea militară din Transnistria15:21Deși există semnale care arată o întețire a activității militare în stînga Nistrului, nici..
Danemarca se alătură la scutul antirachetă al NATO în Europa15:15Danemarca va lua parte la crearea sistemului de apărare antirachetă în Europa. O astfel de decizie a fost..
MAE rus: Convoiul umanitar rusesc a început să se deplaseze spre Lugansk15:12Convoiul cu ajutor umanitar rusesc pentru Ucraina începe să se deplaseze spre Lugansk, a..
Premierul Iurie Leancă îl va primi pe Dmitri Rogozin15:09Prim-ministrul Iurie Leancă îl va primi pe viceprim-ministrul Federației Ruse Dmitri Rogozin, au comunicat pentru..