marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Cît de ușor traversați frontiera de stat a Republicii Moldova în această vară:
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
Sărbătoriluni, 1 septembrie
  • Ziua Cunoștințelor
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Voronin: În sistemul de învățămînt s-a declanșat teroarea14:00„În sistemul de educaţie s-a instaurat o atmosfera de haos şi incertitudine, iar cei care se opun..
Leancă: Moldova va căuta noi piețe de desfacere pentru producția agricolă13:45Pentru Republica Moldova este important să găsească noi pieţe de desfacere şi să ridice standardele..
Ion Sturza nu va reveni în politică13:20Fostul premier Ion Sturza nu intenționează să se implice în niciun fel în politică, nici în campania electorală...
România promite să asigure în măsură deplină Moldova cu gaze naturale pînă în anul 201913:15Către anul 2019, România va putea acoprei în totalitate necesitățile..
Oficial UE: Vrem să construim din Moldova un partener puternic al UE13:05Comisia Europeană va adopta astăzi decizia de majorare a cotelor la exportul de fructe și legume..
Sturza: Astăzi este foarte important de învățat lecțiile istoriei (VIDEO)13:00Ex-premierul Ion Sturza a deschis, astăzi, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion..
Episcopul Marchel, decorat cu Ordinul „Sfîntul Serafim de Sarov”12:45În semn de apreciere pentru slujirea episcopală, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kirill..
Cehia: Ucraina nu va fi primită în NATO și UE cu probleme teritoriale12:30Problemele aderării Ucrainei la NATO și UE nu pot fi rezolvate atâta timp cât în estul..
Încă o țară europeană a ratificat Acordul de asociere RM-UE12:13Parlamentul Republicii Malta a ratificat recent Acordul de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană...
De la 1 octombrie, în Moldova va fi interzisă comercializarea produselor petroliere pe tichete11:58De la 1 octombrie, în Republica Moldova va fi interzisă comercializarea..