mdv logo
marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Cum credeți, care vor fi consecințele sancțiunilor impuse de Rusia după intrarea în vigoare a Acordului de asociere RM-UE?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
Calendar - Arhivă de ştiri
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Ucraina: Revenirea lui Iațeniuk și revoluția din octombrie20:05În ciuda anunțului de săptămîna trecută că demisionează, Arseni Iațeniuk rămîne premier al..
Ministerul Apărării al Ucrainei: situația din estul țării se agravează19:50Ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, într-o convorbire telefonică cu șeful..
Avertizarea chirurgului general al SUA: Nu vă bronzaţi!19:38Cei care voiau să se bronzeze în această vară ar trebui să uite de această dorinţă şi să caute umbra, să poarte..
Kerry: Putin nu va invada Ucraina19:20Rusia nu va invada Ucraina, pentru că asta încă nu s-a întîmplat din cauza că președintele Rusiei Vladimir Putin..
Oamenii de știință a descoperit de ce au dispărut dinozaurii19:05Dinozaurii au fost stersi de pe fata Pamantului din cauza exploziei unui asteroid, chiar cand specia lor era..
Trombițchi: Planul privind protecția Nistrului ar putea rămîne doar pe hîrtie18:30La Chișinău s-a desfășurat ședința Consiliului de Bazin al rîului Nistru (CBN), care a..
California: un șuvoi gigantic de apă a străpuns un bulevard (VIDEO)18:00Renumitul bulevard Sunset din Los Angeles a fost afectat de un șuvoi de apă înalt de 9 metri, care a..
Tinerii din mai multe țări au discutat metode de soluționare a conflictelor interetnice (VIDEO)17:55Peste 20 de tineri din patru state au discutat problemele și metodele de..
Fermierii vînd merele pentru prelucrare cu 0,65 lei/kg, costul real fiind de 2,5 lei17:45(Interviu acordat de preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli „Edino Agro..
Kievul încalcă grosolan rezoluţia ONU17:39Kievul încalcă grosolan rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, neîncetînd acţiunile militare în zona..