mdv logo
marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Considerați că R. Moldova trebuie să adere la:
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Система OrphusPowerd by OrphusAți descoperit o greșeală? Selectați-l cu mouse-ul și presa
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
Alegeti canal
vn 
„Viorica Cosmetic” – receptură clasică în ambalaj nou (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Timofti a oferit o recepție pentru membrii corpului diplomatic, acreditaţi la Chișinău11:50Republica Moldova contează pe sprijinul politic al partenerilor europeni în..
Socialiştii vor desfăşura o conferinţă internaţională11:35Partidul Socialiştilor planifică să organizeze la Chişinău la sfîrşitul primăverii – începutul venii o..
Comuniștii și-au stabilit obiectivul de bază în noua sesiune parlamentară11:12Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor insistă pe adoptarea proiectului de lege cu..
A doua zi de vot pentru președinția italiană s-a încheiat fără niciun rezultat11:10Parlamentul italian a desfășurat vineri o nouă zi de vot neconcludent pentru un nou șef al..
CNI îl suspectează pe primarul orăşelului Durleşti de nedeclararea veniturilor10:45Comisia Naţională de Integritate (CNI) s-a adresat Procuraturii Generale cu solicitarea de a..
Liderul PL reacționează la acuzațiile lui Lupu10:40După ce recent, la o emisiune televizată, liderul democraților a sugerat că Partidul Liberal ar promova o politică..
Ghimpu: Filat a dat dovadă de slăbiciune10:26Partidul Liberal susține candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier, dar va lua o decizie finală privind votul acordat..
Numărul cazurilor de tortură, în descreştere10:15Anul trecut, în Republica Moldova au fost înregistrate 663 de sesizări privind acte de tortură şi rele tratamente,..
Tiraspolul consideră iresponsabile declaraţiile secretarului general al Consiliului Europei10:00Ministerul de externe al autoproclamatei RMN s-a arătat nedumerit față de..
„Zdob și Zdub” va participa la un festival din regiunea Tula09:45Formația din RM „Zdob și Zdub” va evolua în cadrul festivalului „Дикая Мята”..