mdv logo
marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Susțineți acțiunile de protest din centrul Chișinăului?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

banner
 
banner
Alegeti canal
vn 
Triboi: Cetățenii Moldovei vor fi asigurați cu resurse energetice (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

Afiș cultural pentru 10 octombrie09:30TeatruTeatrul „Mihai Eminescu” invită la spectacolul „Douăsprezece scaune”, care va..
Prognoza meteo pentru 10 octombrie09:00Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi va fi cer noros deasupra părților de nord și centru ale țării, iar în sud..
Gazprom reia luni livrările de gaze spre Ucraina04:00Grupul rus Gazprom va relua luni, 12 octombrie, livrările de gaze naturale spre Ucraina, după ce Ucraina va plăti în..
Statele Unite renunţă să antreneze rebeli în Siria03:00Preşedintele Barack Obama a abandonat programul de antrenament al rebelilor sirieni, după ce acesta a eşuat..
Cercetătorii americani au descoperit că elefanții "înșală" cancerul02:00Oamenii de știință cred că au rezolvat misterul imunității elefanților împotriva cancerului,..
NATO dublează Forţa de reacţie şi mobilizează trupe în estul Europei, pentru contracararea Rusiei01:00Alianţa Nord-Atlantică a decis dublarea efectivelor Forţei de reacţie..
Un partid naţionalist german o acuză pe Angela Merkel de "trafic de persoane"23:00Un partid politic de extremă-dreapta din Germania intenţionează să depună o plângere..
NASA despre Pluto: „Cer” albastru şi regiuni de apă înghețată22:00Primele imagini color ale învelişului de ceaţă din atmosfera planetei pitice Pluto, surprinse..
Juncker: UE să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Rusia, să nu lase SUA să "dicteze"21:00Uniunea Europeană (UE) este necesar să-şi restabilească "relaţiile practice" cu..
Rusia, 'noul şerif' al Orientului Mijlociu20:00Rusia este 'noul şerif ' al Orientului Mijlociu, consideră Boone Pickens, care are la activ ' mai mult de o jumătate..