marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Dacă alegerile parlamentare ar avea loc astăzi, pentru care putere politică ați vota?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
În Scoția a început referendumul privind independența țării10:20Scoţia decide joi dacă va deveni independentă sau dacă va rămîne în componenţa Marii Britanii,..
SUA cer crearea unei zone-tampon la frontiera dintre Rusia şi Ucraina10:00Statele Unite ar anula o parte a sancţiunilor impuse Rusiei, dacă între aceasta şi Ucraina ar fi..
Gaberi: În Moldova s-au epuizat rezervele de rachete antigrindină (VIDEO)09:30În Republica Moldova din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, de la începutul..
Numărul de miliardari a atins punctul culminant în 201408:30Se spune că numărul 13 aduce ghinion. Nu însă şi bogaţilor lumii. Anul trecut, numărul miliardarilor lumii a..
Ministrul Sportului nu exclude introducerea de sancţiuni sportive împotriva Rusiei08:00Ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, a declarat că Occidentul poate interzice Rusiei..
Iațeniuk: Fiecare zi de război din Ucraina costă 80 milioane de grivne07:00Cabinetul de miniștri creează un fond special de finanțare pentru restaurarea teritoriilor..
În Ucraina, legea lustrației va afecta un milion de oameni01:56Aproximativ un milion de funcționari de toate nivelurile și ofițeri din cadrul forțelor de ordine din Ucraina vor..
Lavrov: punctul fără întoarcere în relațiile Rusiei cu UE nu a fost încă trecut01:51Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că relațiile dintre Rusia și Uniunea..
Kliciko din nou în centrul unui scandal din cauza unei confuzii01:44Primarul Kievului, fostul campion mondial la box Vitali Kliciko, este ţinta unor critici în presa..
Ipoteză şocantă în cazul dispariţiei zborului MH370 (VIDEO)01:05Zaharie Ahmad Shah este responsabil pentru moartea celor 239 de pasageri şi membri ai ehipajului aeronavei..