logo

Portal informaţional independent


mdv logo
marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Păstrați banii în băncile moldovenești?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

banner
 
Alegeti canal
vn 
TV MOLDOVA 1
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

Negruţa: Povestea unui leu pierdut13:00Orice procedură de recuperare a leului pierdut începe de la o investigaţie preliminară. Pentru a stabili dacă există temei de..
Băsescu, inculpat pentru amenințare: Riscă un an de închisoare12:49UPDATE 11.31: Traian Băsescu a declarat, la plecarea de la Parchetul General, că noua încadrare este una..
Aventura lui ''Marco Polo'' în Moldova, la final12:45Va străbate întreaga Moldovă pas cu pas. Este vorba despre italianul Marco Povero, cunoscut mai mult ca "Marco..
Usatîi despre reținerea lui Cavcaliuc: Data viitoare se va reține pentru mult timp12:40Liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a ținut să facă unele..
Fundaţia Orange Moldova acordă suport femeilor aflate în dificultate (FOTO)12:15Aproximativ 1500 de femei din Moldova au acum o șansă la un viitor mai bun. Ele sunt..
Cîți bani se cheltuiesc pentru delegare în scopuri de serviciu a personalului BNM12:00Conducerea Băncii Naționale a Moldovei cheltuiește ineficient mijloacele financiare..
Cosovan: Din ’92 încoace Tiraspolul ne provoacă, iar noi nu reacționăm11:50Fostul viceministru de interne Ghenadie Cosovan este de părere că Tiraspolul încalcă..
Moldova va majora oferta de vinuri în Japonia11:45În perioada 23-26 august 2015, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, a efectuat o vizită de lucru..
Franţa: Cinci trenuri blocate la intrarea în Eurotunel11:30Cinci trenuri Eurostar au fost blocate noaptea trecută la intrarea în tunelul de sub Canalului Mânecii,..
Se va înregistra cea mai mică roadă de mere din ultimii cinci ani11:00Volumul producției de mere din Moldova va atinge cea mai mică valoare din ultimii cinci ani. În..