marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Sînteţi de acord cu redistribuirea pierderilor totale de apă între consumatorii individuali, efectuată de către ÎS „Apă-Canal Chişinău”?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Un mare succes al boxerilor moldoveni21:58Doi boxeri din Hîncești au ajuns în finala Campionatului european de tineret.La Campionatul European de tineret la box..
Putin: Lucrul principal în Ucraina este încetarea războiului21:45Tentativele de a folosi forţa pentru reglementarea situaţiei în sud-estul Ucrainei bagă Ucraina în..
Rusia nu intenţionează să refacă imperiul21:30Priorităţile Rusiei sunt perfecţionarea institutelor democratice şi economiei deschise, a declarat preşedintele rus, Vladimir..
Conflictul din Ucraina a obligat peste 824 de mii de persoane să-şi părăsească casele21:15Cel puţin 824 de mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele după..
Ucraina: Percheziţii la sediile companiilor care oferă servicii de difuzare a canalelor ruseşti21:00Anchetatori din cadrul MAI ucrainean au desfăşurat percheziţii la sediile..
Occidentul are nevoie de Rusia pentru a face faţă provocărilor globale20:45Occidentul are nevoie de Rusia în lupta cu provocările globale, precum Statul Islamic, iar..
Summit-ul UE: Sancţiunile împotriva Rusiei au rămas în vigoare20:30La summit-ul UE nu s-au luat niciun fel de decizii în privinţa sancţiunilor împotriva Rusiei, care..
Rosneft va fora în Marea Kara fără ExxonMobil20:15Rosneft va continua să foreze în Marea Kara de una singură, a declarat şeful companiei, Igor Secin.El a subliniat că..
Gaz şi sancţiuni: Bruxelles-ul plăteşte pentru toţi20:00UE va trebui să finanţeze livrările de gaz rusesc în această iarnă, a declarat cancelarul Germaniei, Angela..
Ucraina nu a reclamat Rusia la OMC19:45Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia a declarat că această informaţie a fost verificată la Organizaţia Mondială a Comerţului şi..