marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Cum credeți, care vor fi consecințele sancțiunilor impuse de Rusia după intrarea în vigoare a Acordului de asociere RM-UE?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
Calendar - Arhivă de ştiri
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Vladimir Groisman, numit premier interimar al Ucrainei09:30Premier interimar al Ucrainei a fost numit vicepremierul Vladimir Groisman, ministru al dezvoltării regionale și..
Un rus din patru crede că țara sa inspiră teamă în străinătate09:15Douăzeci și patru la sută dintre ruși estimează că Rusia provoacă teamă altor țări, o opinie răspîndită..
Locuitorii satului Ţînţăreni, nemulţumiţi de redeschiderea rampei de gunoi din localitate09:00Consiliul Raional a decis să evacueze din nou deşeurile la rampa de gunoi de..
Italia insistă asupra aplicării unor sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei08:43Italia a propus aplicarea unui pachet suplimentar de sancţiuni împotriva Rusiei, care va..
Kievul este gata să reia negocierile cu Rusia în privinţa gazului08:27Ucraina este gata să reia negocierile cu Rusia şi Comisia Europeană cu privire la livrările de gaz, a..
Time a realizat o copertă cu Putin08:05Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este pentru a şasea oară pe coperta revistei Time Magazine.Pe coperta revistei, Putin este..
Cursa internaţională de ciclism promovează modul de viaţă sănătos în Moldova07:00În zilele de 16 şi 17 iulie va avea loc o cursă internaţională de ciclism, care va porni..
Rusia va introduce testări pentru migranți06:00În Federația Rusă, pentru migranții care doresc să obțină permis de ședere temporar sau permis de muncă, de la 1 ianuarie..
SUA a acuzat Rusia de bombardarea teritoriului Ucrainei02:58Militarii ruși au executat tiruri de artilerie de pe teritoriul rus contra armatei ucrainene. Declarația a fost făcută..
În republica populară Lugansk a fost declarată mobilizarea generală02:42În republica populară Lugansk a fost declarată mobilizarea generală a populației.Această decizie..