marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Sînteţi de acord cu redistribuirea pierderilor totale de apă între consumatorii individuali, efectuată de către ÎS „Apă-Canal Chişinău”?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
Sărbătorivineri, 31 octombrie
  • Ziua Internațională a Mării Negre
  • Ziua Internațională a Economiei
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
SUA vor ca Rusia să participe la reglementarea crizei din Siria04:30SUA vor ca Rusia, Iranul şi Arabia Saudită să participe la reglementarea situaţiei în Siria, inclusiv la..
CE susţine accesul Gazprom la conducta Opal04:00Comisia Europeană menţine planurile de a lua o decizie în favoarea accesului companiei ruseşti Gazprom la capacităţile..
Israelul îşi recheamă ambasadorul din Suedia după recunoaşterea Palestinei03:30Israelul a decis să-şi recheme ambasadorul din Suedia după ce autorităţile ţării au anunţat,..
Lumea arabă se întoarce cu spatele spre Occident şi cu faţa spre Rusia03:00Ţările din lumea arabă „se întorc treptat cu faţa spre Rusia”, dezvoltând..
Rusia aşteaptă garanţii de plată pentru gazul livrat Ucrainei02:30La Bruxelles continuă negocierile dintre Rusia, Ucraina şi UE în legătură cu livrarea de gaz în..
Ministrul ceh de Externe: Ucraina nu va intra în UE02:30„Comunitatea europeană nu va permite politicienilor săi să accepte Ucraina în cadrul UE atâta timp..
Rubla a crescut02:00Valuta rusă a crescut astăzi cu aproape o rublă la tranzacţiile de la Moscova. De dimineaţă, cursul de schimb cu dolarul era de 43,66, iar cu euro, de 55,5...
Astronomii ruşi au descoperit un asteroid periculos01:30Sistemul rusesc de telescoape robotice Master a descoperit un asteroid care poate prezenta pericol pentru..
NASA avertizeaza: 2015 va fi FOARTE FIERBINTE01:00In 2015, planta albastra se va confrunta cu o canicula fara precedent. Aceasta prognoza se bazeaza pe tendintele ultimilor ani,..
Primul "mini-stomac" crescut din țesut uman în laborator00:30Primul țesut stomacal uman funcțional în format 3D a fost creat într-un laborator de către oamenii de..