logo

Portal informaţional independent

mdv logo
marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Care partide vor face parte din viitoarea coaliţie de guvernare a Moldovei:
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
vn 
Calmîc: situația vizavi de rubla rusă și leul moldovenesc este diferită de cea din anul 1998 (VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Castro: „Nu renunțăm la COMUNISM. În Cuba, REVOLUȚIA continuă!”22:00Restabilirea relațiilor diplomatice cu Statele Unite nu înseamnă sfârșitul comunismului..
Doi polițiști împușcați la New York21:00Doi polițiști au fost împușcați în mașina cu care patrulau, sâmbătă noaptea, în cartierul Berford Stuyvesant..
Un convoi umanitar din Rusia a ajuns la Lugansk20:00Un convoi de camioane al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă au transportat în Lugansk noi ajutoare..
Ucraina şi Germania au estimat pozitiv videoconferinţa grupului de la Minsk19:00În timpul unei convorbiri telefonice, preşedintele Ucrainei, Piotr Poroşenko, şi..
Ce purtăm în seara de Revelion15:00Se apropie seara dintre ani, iar, potrivit astrologilor, ținuta pe care o vom purta de Revelion ne va marca pentru întreg anul. La..
Savanții au stabilit vîrsta „Iliadei”14:00Folosirea unor metode aplicate în genetică pentru a afla cînd a fost scrisă o operă literară pare din start improbabilă. Şi..
China va uni Moldova și România printr-o cale ferată rapidă13:00China este dispusă să construiască o cale ferată rapidă care va uni Republica Moldova și România, informează..
Mozaicurile din Chişinău sunt lăsate de izbelişte12:30Ascunse după panouri publicitare sau lăsate în voia sorţii să degradeze. Aceasta este, din nefericire, soarta..
Reprezentanţii centrului Artico au fost deposedaţi ilegal şi enigmatic de un teren12:10Reprezentanţii Centrului republican pentru copii şi tineret "Artico" acuză că..
Android vs iOS. Diferențele care te fac să alegi mai ușor un smartphone12:00Android şi iOS se duelează de ani buni iar părerile sînt împărțite. Sînt motive..