marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Sînteţi de acord cu redistribuirea pierderilor totale de apă între consumatorii individuali, efectuată de către ÎS „Apă-Canal Chişinău”?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
banner
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog
Pe 23 octombrie în Moldova vor cădea ploi08:00Joi pe întreg teritoriu al Moldovei sînt prognozate ploi, relatează NOI.md.Pe 23 octombrie se aşteaptă vreme..
NATO şi economia: Cum se câştigă de pe urma „ameninţării ruse”03:16Încercările NATO de a pune semnul de egalitate între acţiunile Rusiei şi terorismul internaţional..
Elveţia a arestat conturile bancare ale lui Berezovski03:00Autorităţile elveţiene au arestat conturile bancare care aparţineau omului de afaceri Boris ares care a murit la Londra..
Situaţie absurdă în stil kievean: cu preţul suntem de acord, dar nu vom plăti02:45La Bruxelles s-a încheiat fără niciun rezultat runda de negocieri cu privire la livrările..
Estonia a văzut un avion rus de recunoaştere deasupra teritoriului ei02:30Un avion rus de recunoaştere Il-20 a pătruns în spaţiul aerian al Estoniei pe o distanţă de..
OSCE: Armistiţiul în Ucraina este încălcat, în special, de militarii ucraineni02:15Armistiţiul în Ucraina este încălcat în majoritatea cazurilor de militarii..
Încă doi răniţi în timpul incidentului armat din faţa Parlamentului canadian02:00Medicii din Otawa anunţă că încă două persoane au fost rănite în timpul incidentului..
Mike Tyson va fi membru al Uniunii Scriitorilor din Rusia01:45Boxerul american Mike Tyson va deveni membru al Uniunii Scriitorilor din Rusia pe 27 octombrie.Cartea..
Nokia dispare şi acesta e viitorul pe care Microsoft i-l pregăteşte01:30Nokia dispare de anul acesta şi Microsoft înlocuieşte acest brand doar cu numele..
Washingtonul şi Budapesta se acuză reciproc01:15Tensiunile bilaterale apărute între Statele Unite şi Ungaria din cauza corupţiei din sistemul public ungar ar putea..