mdv logo
marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Cum credeţi, cine va cîștiga alegerile la funcția de primar general al mun. Chișinău?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
banner
 
Alegeti canal
vn 
Chirtoca știe cum să rețină tineretul în țara natală (FOTO, VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
banner
  
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

Rusia, dispusă să accepte importul de cireșe și alte fructe din RM18:21Rusia este gata să permită livrărea cireșelor, prunelor, piersicilor, nectarinelor, caiselor, se..
Chirtoca știe cum să rețină tineretul în țara natală (FOTO, VIDEO)18:00Elevii Liceului Teoretic „Natalia Gheorghiu” au discutat săptămîna curentă nu doar..
Stoltenberg: NATO are multe dovezi în privința prezenței militare ruse în estul Europei17:50NATO are multe dovezi care atestă prezența militară rusă în estul Ucrainei, a..
Primul Seed Forum pentru companiile inovatoare a avut loc la Chișinău17:45Ministerul Economiei împreună cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și..
Guvernul a decis rechemarea din funcții a 10 ambasadori17:4010 ambasadori ai Republicii Moldova urmează a fi rechemați din funcții, în urma unei decizii aprobate la..
ZEL „Ungheni-Business” este lider după volumul investițiilor17:30Volumul investițiilor în Zona Economică Liberă (ZEL) „Ungheni-Business”, la 1 ianuarie 2015,..
Eficiența energetică este o prioritate pentru Moldova și statele Parteneriatului Estic17:25Eficiența energetică trebuie să devină prioritatea numărul unu pentru țările membre ale..
Un anchetator rus a fost reţinut în timp ce primea un milion de dolari mită17:20Un anchetator din cadrul Comitetului rus de anchetă a fost reţinut în timp ce primea un..
Uniunea Europeană a acordat Moldovei 1,1 mil. euro pentru reducerea barierelor tehnice în comerţ17:15Uniunea Europeană a acordat Moldovei 1,1 mil. de euro, pentru reducerea..
A fost desemnat „Cel mai bun elev inovator”17:10În acest week-end a fost desemnat „Cel mai bun elev inovator” de la noi din țară al ediției a VIII-a. În..