mdv logo
marți, 11 decembrie 2012, 08:30 Vizualizăriview2735 print Imprimaţifont largefont smallfont normal

Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenie moldovenească

Foto: cazareclujnapoca.ro
Trebuie militarii moldoveni să participe la parada militară de la Bucureşti din 1 decembrie cu ocazia Zilei Unirii României?
rezultatele sondajului
Faimosul actor român Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova. Cetăţenia i-a fost acordată maestrului de către Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, luni, 10 decembrie.

Actorul a declarat că este onorat de un asemenea gest: „S-a întîmplat, ca în ultimii ani să fiu de mai multe ori prezent cu diverse spectacole la Chişinău și de fiecare dată am fost primit extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere ce, recunosc, m-au mișcat profund. Și tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atîta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire și asta înseamnă, că doresc să mă identific, în parte, cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut”, ‒ a scris actorul într-o scrisoare adresată lui N. Timofti.

Florin Piersic este un mare actor român de teatru şi film. A jucat cu succes în drame şi tragedii, dar şi în comedii, interpretînd roluri memorabile ale figurilor istorice marcante. S-a născut în satul Corlata, judeţul Suceava, în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic.
 

SURSA: NOI.MD
Autor: Talmaci Daria
Система OrphusPowerd by OrphusAţi identificat o greşeală? Evidenţiaţi textul şi tastați combinaţia
Vizualizări 2735
Comentarii 0
Lăsaţi un comentariu comment 

Adăugați un comentariu:

Noi vom fi nevoiți să eliminăm comentariile care conțin expresii indecente, injurii și insulte.

 
facebook_link

banner
banner
ecology

viza

banner
 
banner
Alegeti canal
vn 
Luptătorii Federației „Voievod” au adus din România două centuri de campion și 18 medalii (FOTO, VIDEO)
 
Calendar - Arhivă de ştiri
Sărbătorijoi, 26 noiembrie
  • Ziua Mondială a Informației
banner
close button

Intraţi în contul Dvs

noidog

Ministerul de Externe rus infirmă o eventuală întrevedere Lavrov-Cavusoglu02:00Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a respins propunerea omologului său turc, Mevlut..
Kerry: Conflictul israeliano-palestinian ar putea 'scăpa de sub control'01:00Secretarul de stat american John Kerry a avertizat miercuri că violențele dintre israelieni și..
Obama: Nu există 'amenințări credibile' privind atacuri în SUA în minivacanța de Ziua Recunoștinței00:00Președintele SUA, Barack Obama, a dat miercuri noi asigurări..
Deputații francezi votează pentru prelungirea campaniei de lovituri aeriene în Siria23:00Deputații francezi au adoptat miercuri aproape cu unanimitate de voturi prelungirea..
Lavrov: Rusia ia în considerare măsurile necesare pentru închiderea frontierei turco-siriană22:00Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susţine propunerea preşedintelui..
Forţele Aeriene turce difuzează o înregistrare care ar conţine somaţiile transmise bombardierului rus (VIDEO)21:00Forţele Aeriene turce au difuzat o înregistrare care ar..
Merkel: Viitorul Schengen depinde de acceptarea cotelor obligatorii privind refugiaţii20:00Viitorul Spaţiului Schengen depinde de disponibilităţile statelor UE de a participa..
Pilotul salvat: Avionul militar rus era în spaţiul Siriei19:00"Avionul nu era în niciun caz în spaţiul aerian turc", a declarat căpitanul Konstantin..
Construcția de la ambasada Franței, ilegală?18:30Când vine vorba despre construcțiile ilegale din oraș, responsabilii de la Primăria Chișinău ridică din umeri. După ce..
Vinurile vrac din Moldova, apreciate la cea mai mare expoziție specializată europeană (FOTO)18:00Între 23-24 noiembrie 2015, 13 companii din Republica Moldova și-au..