X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Se așteaptă investiții în dezvoltarea surselor de energie regenerabilă

18 ian. 2018,, 13:41   Economie
6037 0

În Republica Moldova vor fi simplificate condițiile pentru ca în țară să vină investitori cu scopul de a dezvolta domeniul surselor de energie regenerabilă.

Astfel, Cabinetul de Miniștri a aprobat Proiectul pentru modificarea și completarea Legii privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, prezentat de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acestea au drept obiectiv armonizarea legislației Republicii Moldova în domeniul energiei regenerabile la legislația UE, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Guvernul urmează să stabilească regulile de organizare și desfășurare a licitațiilor de capacități pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, astfel încît să fie promovată competiția în rîndul marilor investitori.

Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va avea competența de confirmare a statutului de producător eligibil pentru dezvoltatori de proiecte, care își manifestă interesul pentru investițiile în tehnologiile de valorificare a energiei regenerabile în Republica Moldova.

În același timp, a fost aprobată extinderea perioadei oferite investitorilor pentru construcția centralelor electrice, de la 24 la 36 de luni.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?