Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Alimentele pe care nu trebuie să le consumi iarna

5 ian. 2020,, 00:30   Externe
7481 0

Deși am crede că iarna ar trebui să consumăm doar anumite alimente care să ne țină nivelul de energie la cote maxime, specialiștii avertizează că aceasta este cea mai mare greșeală pe care o putem face în acest sezon.

Produse lactate

Produsele lactate nu trebuie neapărat consumate în sezonul de iarnă, deoarece lactoza ne poate scădea sistemul imunitar, fapt ce ne face mai predispuși la răceli și la gripă. Poți înlocui produsele lactate cu produse de origine vegetală, așa cum este laptele de soia, care îți asigură aportul necesar de subtanțe nutritive.

Sparanghel

Unele mîncăruri e mai bine să le consumăm primăvara, iar sparanghelul nu este o excepție în acest caz. Tot ce e verde este mai indicat să se consume atunci cînd organismul are nevoie de el. Dacă vrei totuși ceva verde, poți încerca varza kale, care e mult mai sănătoasă.


Ardei iute

Deși folosim mîncărurile picante pentru a ne desfunda sinusurile, mulți dintre noi știu despre efectele negative pe care le au acestea asupra stomacului. Evită tot ce e picant, mai ales dacă ești răcit sau ai gripă. O alternativă mai sănătoasă ar fi ghimbirul.

Porumb la conservă

Porumbul pe care îl găsim la conservă în supermarket nu este atît de proaspăt pe cît crezi. Nu este nici măcar din toamna trecută! Porumbul la conservă poate fi înghețat și folosit chiar și peste un an. Dacă vrei ceva sănătos, încearcă varza de Bruxelles.

Halibut

Crezi sau nu, peștii sînt și ei de sezon. Halibutul nu se află printre tipurile de pești care se mănîncă în sezonul rece. Ca un sfat, încearcă să cumperi pește care nu este produs în crescătorie. Poți înlocui acest pește cu minunatele scoici Saint Jaques (scallops).

Patlagele

Patlagelele în anotimpul de iarnă pur și simplu nu sînt proaspete și nu au gust bun. Ele pot arăta bine, dar nu sînt la fel de zemoase și gustoase ca vara. Pentru că sînt atît de nesănătoase în acest sezon, încearcă mai degrabă conopida.

Piersici

Piersicile înghețate sînt o alternativă mai bună dacă vrei să simți un gust proaspăt de piersică. Iarna ele nu au gust și se pot înmuia imediat după ce le cumperi. Merele sînt mult mai sănătoase, mai ales cele culese mai tîrziu.

Căpșuni

Deoarece majoritatea acestor fructe sînt aduse din Mexic iarna, gustul și textura se pare că se pierd pe drum. Aceste fructe sînt bune doar primăvara, așa că în acest sezon cele mai recomandate sînt clementinele.

Zahăr

Toată iarna avem cana cu ciocolată caldă în mînă, nu-i așa? Însă doctorii avertizează că excesul de zahăr ne poate slăbi sistemul imunitar. Există chiar și un studiu care arată că persoanele care consumă zahăr fac față mult mai greu virușilor. Încearcă să eviți zahărul în acest sezon și să îl înlocuiești cu sucuri naturale.

Pepene

Doar pentru că îl vezi iarna în magazin, asta nu înseamnă că trebuie să și îl cumperi. Acesta a fost transportat pe o distanță foarte mare, fapt ce i-a afectat textura și proprietățile. De asemenea, majoritatea pepenilor pe care îi găsim acum în comerț sînt cruzi, deși au culoarea roșie. Grepfrutul este o alternativă mult mai sănătoasă și ieftină.

Fasole verde

Fasolea verde poate avea un gust îngrozitor dacă nu este mîncată atunci cînd trebuie. Iarna, fasolea verde este ațoasă, tare și scumpă. Mai bine aștepți pînă la primăvară. Fasolea boabe este o alternativă mult mai sănătoasă în sezonul rece.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?