Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Simonenko: A mai rămas un pas pînă la DISPARIȚIA STATULUI independent Ucraina

27 ian. 2014,, 02:05   Externe
25138 8
Fotо: obozrevatel.com
Liderul Partidului Comunist Petro Simonenko a declarat într-un interviu pentru Golos.ua că Ucraina este pe punctul de a pierde independența și integritatea sa.

"Astăzi, situația se dezvoltă de așa o manieră, încît rămîne doar un pas pînă la dispariția statului ucrainean integru și independent. Dacă nu va fi găsită calea de reconciliere – acest pas va fi făcut și statalitatea ucraineană va fi pierdută pentru totdeauna", - a declarat el.

Liderul comuniștilor a subliniat că locuitorii țării doresc schimbări.

Potrivit lui Simonenko, Partidul Comunist a elaborat un plan de acțiune care oferă posibilitatea de a găsi o cale de ieșire din situație fără vărsare de sînge: "Pentru ca la masa de negocieri să se ajungă la un compromis, ambele părți trebuie să renunțe la ultimatumuri, să accepte concesii egale și reciproce", - a subliniat liderul Partidului Comunist.

Următoarea condiție Petro Simonenko a numit-o "renunțarea imediată la violență și vărsare de sînge concomitent de ambele părți participante la conflict".

"Autoritățile trebuie să renunțe la încercarea de a suprima protestul prin forță, iar opoziția, la rîndul său, ar trebui să abandoneze tactica escaladării conflictului", - a precizat Simonenko.

"În plus, opoziția ar trebui să renunțe la practica de a face declarații în numele poporului ucrainean. În caz contrar, aceasta duce la o escaladare a conflictului în cadrul societății. Nu numai între opoziție și guvern, dar, de asemenea, între diferite grupuri, diferite regiuni care nu împărtășesc această ideologie și alegere geopolitică ", - a rezumat liderul Partidului Comunist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?